Tovább nyúlnak a várólisták, már közel 28 ezren várnak műtétre

A legtöbben térd- és csípőprotézisre várnak.

Újabb 1400-zal többen várnak 60 napon túl az állami egészségügyben valamilyen műtéti beavatkozásra. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvántartása szerint április közepén 27 656-an szerepeltek a várólistán tudta meg a Magyar Hang.

műtét, kórház, intenzív
Még mindig sokat kell várni a műtétekre. Fotó: Getty Images

A problémát érintő korábbi cikkünkben, mely a januári állapotokat tárta fel, még 26 255 fős várólistáról tettünk említést.

668 nap

A legtöbben, 11 867-en térdprotézisműtétre várnak több mint két hónapja, szemben a januári számmal, akkor 11 300-an szerepeltek az előjegyzési listán. Az előjegyzéskor várható várakozási idő e téren országos átlagban 225 nap, de a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban például 439, a soproni Erzsébet Oktatókórházban 539, Orosházán pedig 668 napot kell várni egy ilyen beavatkozásra.

Negyed év alatt több százzal nőtt az új csípőprotézisre várók száma is: januárban még 6200-an, most 6581-en szerepelnek a NEAK összesítésében. Az átlagos várakozási idő 111 nap. E téren is a nyugat-dunántúli régió áll a legrosszabbul: Győrben 234 napos, Sopronban 360 napos a várakozási idő. Némileg javult viszont a helyzet a szaruhártyaműtétek esetében: a várakozási idő 412 nap, ami 50 nappal kevesebb, mint év elején.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +12 °C

Nagyrészt kiderül az ég, csapadék nem valószínű. Hajnalra néhol átmeneti pára-, ködfolt képződhet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb lehet. A hét közepéig fronthatásra nem kell az előrejelzés szerint számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra