Ezt jelzi, ha meleg a kutya orra

Ahogy az emberek, úgy a háziállatok egészségével kapcsolatban is számos tévhit él a köztudatban. Az alábbiakkal fontos tisztában lenni, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk egészséges legyen.

Tévhit: ha meleg a kutya orra, akkor biztosan beteg

Ha a kutya orra meleg, akkor ez még nem jelenti automatikusan, hogy lázas is. Vagyis az állítás, hogy a meleg orr betegségre utal, tévhit. Amennyiben a kutya orra melegebb a megszokottnál, annak számos oka lehet, például, hogy egyszerűen túlhevült, de akárcsak az embereknek, a kutyáknak is változik valamennyit napszakonként a testhőmérsékletük.

Nem jelent azonnal betegséget, ha meleg a kutya orra
Nem jelent azonnal betegséget, ha meleg a kutya orra

Tévhit: nem okozhat bajt a maradék

Mely szobanövények a legmérgezőbbek a házikedvencekre nézve? Részletek itt.

Bizonyos esetekben az emberi fogyasztásra szánt ételtől a kutya akár meg is betegedhet. A fokhagyma, a hagyma, a szőlő, a krumplihéj, a dió vagy bármi, amiben xilit van , kifejezetten rosszat tesz négylábú társunk egészségének. A csontok is veszélyesek lehetnek, továbbá szinte bármilyen készétel, mivel sokkal több sót, cukrot, szénhidrátot és tartósítószert tartalmaznak, mint amennyit a kutya szervezete tolerál. Ugyanakkor párolt zöldséget, például répát vagy brokkolit nyugodtan adhatunk a kutyának.

Tévhit: hagyni kell, hogy nyalogassa a sebeit

Sok kutyatulajdonos gondolja úgy, hogy ha valamilyen seb van a kutyán, akkor hagyni kell, hogy nyalogassa, mert ezzel felgyorsítja a gyógyulást. Bár igaz, hogy a nyálban lehetnek olyan összetevők, amelyek valóban így hatnak, számos olyan kórokozó is van azonban benne, amely éppen az ellenkező hatást idézheti elő. Éppen ezért a sebnyalogatás inkább árt, mint használ, már csak azért is, mert a folyamatosan nedvesen tartott seb nehezebben gyógyul.

Tévhit: : azért esznek füvet, hogy hányni tudjanak

Ebben a formában ez sem igaz. Van, amikor egy kutya azért eszik füvet , mert egyszerűen tetszik neki az íze, vagy mert szervezetének szüksége van azokra a tápanyagokra, amelyek a fűben találhatóak.

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)