Randiapp indult Bécsben méheknek és virágoknak

Alsó- és Felső-Ausztria után immár Bécsben is működik társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.

Hogyan találják meg a méhek a virágokat? Hát randiappon keresztül! – Bécsben legalábbis. Alsó- és Felső-Ausztria után ugyanis az osztrák fővárosban is elindult a Bienenwanderbörse, egy társkereső szolgáltatás méhek és virágok számára – írja közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája. Az ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti, méhészek és földtulajdonosok egyaránt regisztrálhatnak rá.

méhész, méhkasok, méhek, méztermelés
A méhészek a növénytermesztésben is hasznos segítséget tudnak nyújtani. Fotó: Getty Images

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat. A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára.

Drámaian csökken világszerte a rovarok száma, ami az emberre nézve is komoly veszélyeket rejt magában.

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amelyet aztán a bécsiek ehetnek meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +13 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő. Lesz némi változékonyság a nap folyamán, de fronthatást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra