Receptre íratnának fel vibrátorokat

Akár terápiás eszközként is lehetne tekinteni a vibrátorokra egy frissen publikált orvosi kutatás szerint.

Olyan komoly egészségügyi előnye lehet a vibrátor használatának bizonyos nőknél, hogy akár receptre is felírhatná az orvos – erre a következtetésre jutott egy frissen publikált tanulmány, melyet a MedicalXpress is szemlézett. A The Journal of Urology folyóiratban megjelent cikkükben a kutatók odáig mentek, hogy orvosi terápiás eszköznek javasolták az örömszerzés ezen készülékeit. 

Nem csak örömet okoz, de az egészségre is jó hatással lehet

Korábbi kutatások azt sugallták, hogy a nők által végzett gyakori önkielégítés pozitív hatással lehet az egészségre, mind fizikailag, mind szellemileg. Kevesebb tanulmány foglalkozott ugyanakkor azzal, hogy a különböző önkielégítő eszközök milyen hosszabb távú hatást gyakorolhatnak a felhasználójukra. Alexandra Dubinskaya, a Cedar-Sinai Medical Center munkatársa és kutatócsoportja ezért tudományos adatbázisokból gyűjtötte össze a témában világszerte készített kisebb-nagyobb tanulmányokat. A fellelt, csaknem 558 közleményből végül a 21 leginkább relevánsat gyűjtötték ki, majd azok eredményeit hasonlították össze.

A nők egészségére jótékony hatással lehet a vibrátor használata. Fotó: Getty Images
A nők egészségére jótékony hatással lehet a vibrátor használata. Fotó: Getty Images

Az elemzésből jól látszik, hogy a rendszeres vibrátorhasználat számos pozitív hatást gyakorolhat a nők egészségére. Többek között javította a medencefenék egészségét és csökkentheti az inkontinenciás panaszokat azáltal, hogy erősíti a medencefenék izomzatát. Emellett a szeméremtest környékén jelentkező fájdalmak enyhítését is elősegítheti. Az adatok szerint a vibrátor az általános szexuális egészségre is pozitív hatást gyakorolt. Használata a maszturbáció során lerövidíti az orgazmus eléréséhez szükséges időt, és segít többszörös orgazmus elérésében.

Emiatt a kutatók szerint nem túlzás terápiás eszközként tekinteni ezekre a készülékekre, amelyeket az orvos bizonyos egészségügyi problémák esetén akár receptre is felírhatna. A csapat az Amerikai Urológiai Társaság idei éves tudományos ülésén részletesen is bemutatja majd az eredményeit.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.