Kiderült, mi okoz orgazmust a nőknek

Megfejtette volna a tudomány a női orgazmus titkát? Ha nem is, egy kutatás kiderítette, melyek azok a mozdulatok, amelyek nagy valószínűséggel gyönyört okoznak a nőknek.

Bár a hollywoodi romantikus filmekben a sármos főhősök fél perc alatt gyakorlatilag bármelyik nőt képesek elképesztő gyönyörhöz juttatni, azzal azért jó tisztában lenni, hogy a valóságban a női orgazmus ennél kicsit bonyolultabb.

Egy nemrégiben készült tanulmány eredményeiből pedig most kiderült, hogy a nőknek bizony eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén.

a nőknek bizony eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén.
A nőknek eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén

A Journal of Sex című szaklapban megjelent tanulmányban több mint ezer, 18 és 94 év közötti nő adatait elemezték ki. A kutatásban résztvevőket a többi között arról kérdezték, hogy mennyi és milyen típusú érintésre van szükségük, hogy elélvezzenek, és melyek a technikák, amelyeket a legjobban szeretnek.

Tényleg bajt jelez, ha a férfit maszturbáláson kapja a párja? És a színlelt orgazmus valóban a kapcsolat javát szolgálja? Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szexbakikat, amelyeket a nők gyakran elkövetnek a hálószobában!

A résztvevők válaszaiból kiderült például, hogy míg a nők 37 százalékának klitorális stimulációra van szüksége az orgazmus eléréséhez, addig 36 százalékuknak nincs szükségük a csikló izgatására, hogy csúcsra jussanak.

De a tanulmány olyan részletekre is kitért, hogy pontosan milyen technikák vezetnek el egyes nőknél a kívánt eredményhez: a tanulmányban részt vevő nők kétharmada a csikló függőleges mozdulatokkal, 52 százalékuk pedig a körkörös mozdulatokkal izgatását preferálta.

Debby Herbenick, a tanulmány társszerzője így nyilatkozott a kutatásról: "Reméljük, ez a tanulmány végre megdönti a téves elképzelést, miszerint minden nőnek ugyanazok a dolgok és technikák okoznak örömet. Fontos tudni, hogy a női orgazmusnak nincs valamilyen univerzális receptje, amely mindenkinél biztosan beválik. Éppen ezért lenne fontos, hogy a párok között nyílt kommunikáció folyjon, a nők pedig elmondják partnerüknek, hogy pontosan mi és hogyan esik jól nekik."

Forrás: health.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.