Kiderült, mi okoz orgazmust a nőknek

Megfejtette volna a tudomány a női orgazmus titkát? Ha nem is, egy kutatás kiderítette, melyek azok a mozdulatok, amelyek nagy valószínűséggel gyönyört okoznak a nőknek.

Bár a hollywoodi romantikus filmekben a sármos főhősök fél perc alatt gyakorlatilag bármelyik nőt képesek elképesztő gyönyörhöz juttatni, azzal azért jó tisztában lenni, hogy a valóságban a női orgazmus ennél kicsit bonyolultabb.

Egy nemrégiben készült tanulmány eredményeiből pedig most kiderült, hogy a nőknek bizony eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén.

a nőknek bizony eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén.
A nőknek eltérő igényeik vannak az orgazmus, a szex élvezete és a nemi szervek érintése terén

A Journal of Sex című szaklapban megjelent tanulmányban több mint ezer, 18 és 94 év közötti nő adatait elemezték ki. A kutatásban résztvevőket a többi között arról kérdezték, hogy mennyi és milyen típusú érintésre van szükségük, hogy elélvezzenek, és melyek a technikák, amelyeket a legjobban szeretnek.

Tényleg bajt jelez, ha a férfit maszturbáláson kapja a párja? És a színlelt orgazmus valóban a kapcsolat javát szolgálja? Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szexbakikat, amelyeket a nők gyakran elkövetnek a hálószobában!

A résztvevők válaszaiból kiderült például, hogy míg a nők 37 százalékának klitorális stimulációra van szüksége az orgazmus eléréséhez, addig 36 százalékuknak nincs szükségük a csikló izgatására, hogy csúcsra jussanak.

De a tanulmány olyan részletekre is kitért, hogy pontosan milyen technikák vezetnek el egyes nőknél a kívánt eredményhez: a tanulmányban részt vevő nők kétharmada a csikló függőleges mozdulatokkal, 52 százalékuk pedig a körkörös mozdulatokkal izgatását preferálta.

Debby Herbenick, a tanulmány társszerzője így nyilatkozott a kutatásról: "Reméljük, ez a tanulmány végre megdönti a téves elképzelést, miszerint minden nőnek ugyanazok a dolgok és technikák okoznak örömet. Fontos tudni, hogy a női orgazmusnak nincs valamilyen univerzális receptje, amely mindenkinél biztosan beválik. Éppen ezért lenne fontos, hogy a párok között nyílt kommunikáció folyjon, a nők pedig elmondják partnerüknek, hogy pontosan mi és hogyan esik jól nekik."

Forrás: health.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.