Brutálisan elszálltak az esküvői költségek

Begyűrűzött az infláció az esküvők szervezésébe is: az idei évre tervezett lagzikra nagyjából 20 százalékkal kevesebb vendéget hívnak meg. Mostanra 5 millió forintba is kerülhet egy százfős lagzi.

Tavaly év végén sok pár leállt az esküvőszervezéssel, az áremelkedések miatt ugyanis kivártak. Januárban azonban sokan nekiálltak utánanézni a lehetőségeknek – mondta el Király Nelli esküvőszervező az ATV Start Plusz című műsorában. A szakember szerint még most is sok a bizonytalanság. A kibérelhető helyszínek tulajdonosai például egy ideig nem is mertek fix árat adni, mostanra pedig beleírják az árajánlatukba, hogy amennyiben emelkednek a felmerülő költségek, ők is áremelésre kényszerülnek.

esküvő, infláció, élelmiszerár, lakodalom, lagzi
Egyre kevesebben tudják megfizetni a nagy esküvőt. Fotó: Getty Images

Mivel egy százfős lagzi már 5 millió forintba kerülhet, a párok nagyjából húsz százalékkal kevesebb vendéget hívnak meg, és kizárólag a közeli rokonokkal vagy valódi jóbarátaikkal osztják meg életük legszebb napját. Persze azért van, aki még most is plusz programokat szervez a lagzira, egyedi dekorációt kér, vagy meghívja vendégeit a nászútra, de ez egyre kevésbé jellemző.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: