Humánmeteo: újabb frontok okozhatnak kellemetlenségeket

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül, de a magasabb hőmérsékletű tájakon a melegfrontra fokozottan érzékenyeknek is lehetnek panaszaik.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban ismét egymást követik a különféle frontok. Csütörtökön sokan tapasztalhatnak hidegfronthoz köthető panaszokat, így például emésztési problémákat, hasi görcsöket, fejfájást és vérnyomás-ingadozást. A tünetek többsége a következő napon is kitart, sokfelé lehet intenzív tünetekre számítani. A nap folyamán tartósan ingadozhat a tünetek intenzitása. 

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Nagy szüksége lenne szervezetünknek egy nyugodtabb időjárású időszakra, amikor lehetősége lenne a regenerálódásra! Bíztunk egy jobb februári kezdetben, de hiába! Nagy baj van a medvével! Rosszat jelez! És, sajnos, ez a valóság is, mondja a meteogyógyász. (X)

Akik fokozottan érzékenyek akár a meleg-, akár a hidegfrontra, azok gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhatnak – a migrénes tünetek a magasabb hőmérsékletű tájakon jelentkezhetnek hosszabb ideig és intenzívebben is. Érdemes ebben az esetben kerülni a csokoládé és a vörösbor fogyasztását. Emellett országszerte keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphetnek, fokozódó rosszullét jelentkezhet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek.

időjárás, meteorológia
Fejfájás is sokakat gyötörhet az időjárási frontok miatt. Fotó: Getty Images

A panaszok megszűnése estére sem várható, de már elkezdődik az átmeneti mérséklődésük, ami nem fog sokáig tartani. A kimerítő téli időszak, a széles intenvallumban ingadozó hőmérséklet kimerítőleg hathat. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztani.

Nagyon ingadozó lesz a hő- és a komfortérzetünk is. A naposabb, kevésbé szeles tájakon növekszik az érzett hőmérséklet, de a szeles területeken, főleg a felhősebb időszakokban kifejezetten hűvös időre számíthatunk.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: