Új eljárás segíti a teherbeesést

Otthoni mesterséges megtermékenyítésre használt eszközt engedélyeztek az Egyesült Államokban.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) egy olyan eszközt engedélyezett, amellyel otthon is elvégezhető a mesterséges megtermékenyítés - írja a Telex a Bloomberg alapján. Már 2015 óta forgalomban van, viszont most hagyták jóvá orvostechnikai eszközként is.

mesterséges megtermékenyítés
Alternatív megoldást jelenthet azok számára, akiknek gondjaik vannak a teherbeeséssel. Fotó: Miguel R Perez Rivas/Pixabay

Az eszköz 129 dollárba (körülbelül 45 600 forint) kerül, ami jóval kedvezőbb ár, mint az orvosok által végzett mesterséges megtermékenyítés (1000 dollár átlagosan, azaz 353 millió forint). A Mosie Baby nevű startup terméke gyakorlatilag egy fecskendőt takar, amivel a spermiumot a hüvelybe lehet juttatni.

A készlet terhességi eredményeit klinikailag nem vizsgálták, illetve orvosok is felhívták rá a figyelmet, hogy azoknak, akiknek gondjaik vannak a teherbeeséssel, először szakemberhez forduljanak. Könnyen lehet, hogy olyan probléma áll fenn, amelyen egy ilyen eszköz nem tud segíteni.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.