Kérdés: Édesanyám néhány hete fogyaszt gránátalmalevet. Tudomásom szerint a gyógynövényteák esetében is kell szünetet tartani, így van ez a gránátalma esetében is?

Gyümölcslevek esetében nem szükséges szünetet tartani. Érdemes úgy fogyasztani, hogy kb. 1 dl gyümölcslevet 2 dl vízzel hígít.

Gránátalmalé

Édesanyám néhány hete fogyaszt gránátalmalevet. Tudomásom szerint a gyógynövényteák esetében is kell szünetet tartani, így van ez a gránátalma esetében is?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza gránátalmalé témában:

Gyümölcslevek esetében nem szükséges szünetet tartani. Érdemes úgy fogyasztani, hogy kb. 1 dl gyümölcslevet 2 dl vízzel hígít.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)