Nem megy az egyensúlyozás a munka és a család között

Nehéz jól egyensúlyozni a karrier, a gyereknevelés és a társadalmi élet között. Nem meglepő tehát, hogy minden második brit felnőtt úgy érzi, kiegyensúlyozatlan a munka-magánélet kapcsolata.

A kétezer férfi és nő egészségét és boldogságát vizsgáló felmérésből az derült ki, hogy a megkérdezettek fele úgy érzi, túlságosan a munkájukra koncentrálnak, és negyven százalékuk boldogtalannak tartja magát. A válaszadók azt állítják, hogy a hosszú munkaidő, az stressz és a szorongás szintje az utóbbi 12 hónapban nőtt az életükben, miközben megpróbáltak egyensúlyt találni a munka és a családi élet között. Az emberek egyharmadát ébredésének pillanatától kezdve a munkával kapcsolatos gondolatok foglalkoztatják, egynegyedüknek pedig elalvás előtt a munka az utolsó gondolata. A kikapcsolásra való képtelenség a válaszadók több mint felében okoz frusztrációt, ami azt eredményezi, hogy a munkájuk hatással van a személyes kapcsolataikra, és néhány esetben károsan befolyásolja egészségi állapotukat is.

A felmérés, amely a Tilda cég megbízásából készült, és a vállalat Goodness Guide című weboldalán fog megjelenni, azt is kimutatta, hogy az egészségtelen étkezés jelentősen hozzájárul az elégedetlenség érzésének kialakulásához. Sok alkalmazott rendszeresen kihagyja az étkezéseket, húsz százalékuk pedig este 9 óra után fogyasztja el esti étkezését.

Feszültséget okoz otthon a sok munka (Fotó: Europress)

Camilla Sheeley, a Tilda márkaigazgatója így nyilatkozott az eredményekről: "Aggasztó, hogy a kutatás szerint a nők 40, és a férfiak körülbelül 30 százaléka magas cukor és koffeintartalmú italokkal vészeli át a napot." A kérdőívből az is kiderült, hogy az emberek 57 százaléka szerint a túl sok munka a magánéletükre is rányomja a bélyegét. Ez leggyakrabban a partnerrel folytatott veszekedésekben nyilvánul meg, de a válaszadók egyharmada úgy érzi, hogy a munka miatt kevesebb idejük marad a játékra gyermekeikkel, mint amennyit szeretnének.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +12 °C

Főként az északnyugat-délkeleti sávban még elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de estére ott is csökken a felhőzet. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg erős lökések előfordulhatnak. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő. A hét közepéig fronthatásra nem kell az előrejelzés szerint számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra