Hogy kell kiválasztani a jó munkaerőt?

A HR-esek fő feladata a megfelelő emberek kiválasztása az adott pozíciókra. Ennek megvan a szubjektív és objektív oldala is.

A kiválasztás a HR szakma kulcsfontosságú tevékenysége. Manapság már számos elképzelés, eszköz és megközelítés létezik arra, hogy a megfelelő pozíciókba a megfelelő embereket tudjuk alkalmazni - írja a Pszichológia blog a szubjektív és objektív tényezőket is felvillantva.

A szerző szerint HR-esként mindig a szubjektív tényezők gyakorolják a legnagyobb hatást: személyes benyomások a személyről, amely leginkább az interjú során alakul ki. Ez azonban jelentős torzító tényező, hiszen a kiválasztás alapvetően egy racionális döntést kíván meg, amelyben a szimpátia ugyan lehet fontos tényező, de leginkább az adott munkakörre való alkalmasság, a készségek, képességek és a hozzáállás az, ami leginkább döntő.

Objektív forrásból származó információ nélkül racionális döntést hozni kockázatos dolog. A pszichológia, mint az ember megismerésének a tudománya, jelentős feladatot vállal magára azzal, hogy igyekszik folyamatosan olyan eszközöket fejleszteni, amelyek megbízható és érvényes módon képesek információval szolgálni a legkülönbözőbb csoportokról, egyénekről - hangsúlyozza a Pszichológia blog.

A különféle pszichológiai mérőeszközök, teljesítménytesztek és kérdőívek nagyszerű segítséget nyújtanak a kiválasztással kapcsolatos döntésekben és manapság már elengedhetetlen kellékei a felelős döntéshozásnak. A tesztek kiválasztása esetén az adott munkakör részletes átgondolása, a kiválasztás legfőbb szempontjainak kialakítása és az ahhoz leginkább megfelelő mérőeszköz kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen pontosan tudnunk kell, hogy mi az, amit mérni szeretnénk, és hogy mivel tudjuk a leghatékonyabban mérni azt.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)