A nap képe: „csengess, ha egy pohár vízre vágysz”

Kedves gesztusra hívta fel a figyelmet olvasónk: az egyik pápai kertvárosi bölcsőde dolgozói bárkit szívesen látnak egy pohár hűs vízre, aki menedéket keres a rekkenő hőség elől a városban sétálva.

Az alábbi fotót Lampért Gábor olvasónktól kaptuk. A Pápai Egyesített Bölcsődék Tókert utcai székhelyének munkatársai egy, az intézmény gazdasági bejáratára kihelyezett üzenettel igyekeznek megszólítani a járókelőket a rekkenő hőség közepette. „Kedves Gyalogos, ha a városból jőve, illetve menet egy pohár vízre vágysz, kérlek csengess!” – fogalmaznak a kedves felhívásban.

"Ha egy pohár vízre vágysz, kérlek csengess!" Fotó: Lampért Gábor
"Ha egy pohár vízre vágysz, kérlek csengess!" Fotó: Lampért Gábor

Mint azt korábban megírtuk , csütörtökön az országos tisztifőorvos jövő hét hétfő éjfélig meghosszabbította az országban elrendelt legmagasabb fokú hőségriasztást. Ez abban az esetben lép érvénybe, ha a meteorológiai előrejelzés szerint várható, hogy a napi középhőmérséklet hosszabb ideig meghaladja a 27 Celsius-fokot. A tartós hőség különösen megterheli a kisgyermekeket, az időseket és a szív-érrendszeri betegséggel élőket, de az egészséges szervezet is nehezen viseli. Ilyen időjárási körülmények között bárki gyorsan kiszáradhat, ezért fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk a bőséges folyadékbevitelre.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)