Folyton fáradt vagyok, mit tegyek?

Egyik olvasónk gyerekkora óta állandó fáradtsággal küzd, ami a napi munkájára is kihat. Szakértőnk adott tanácsot!

40 éves férfi vagyok, de gyerekkorom óta állandó fáradtsággal küszködöm. Többször voltam orvosnál, de igazából sohasem foglalkoztak ezzel a problémámmal komolyan, mivel mindig valamilyen egyéb betegséggel is mentem az orvoshoz. A fáradtságra mindig legyintenek, a háziorvosom szerint alkati probléma: kinek elég 4-5 óra alvás, kinek 8-9 óra kell. Jelenleg 3 műszakban dolgozom, össze-vissza alszom, de nem csak az éjszakai műszak alatt vagyok fáradt. Vannak "kisebb" betegségeim, mint magas vérnyomás. Akkor érzem jól magam, ha - mint az óvodás gyerekek - ebéd után 1 órát alhatok - panaszkodott egyik olvasónk.

Szakértőnk, részletes kérdést és választ itt olvashatja !

Mitől alakulhat ki fáradékonyság?

Kérdezze Ön is szakértőinket!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 500 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, semmilyen limit nincs a kérdésfeltevéssel kapcsolatban.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: