Ünnepek, egészség

A Bibliában számos egészségügyi, lélektani, szociológiai leírást, tanítást találunk, melyek részben ma is érvényesek.

Sokan hiszik, hogy a Biblia a zsidó (ószövetség), és/vagy a keresztény (újszövetség) vallás szent könyve, pedig sokkal több ennél. Számos egészségügyi, lélektani, szociológiai leírást, tanítást találunk benne, melyek részben ma is érvényesek.

Az Ószövetség - keletkezési ideje az időszámításunk előtti első évezred - a teljes európai kultúrkör legelső írásba foglalt emléke.

Mózes III. Könyvében, a 23. rész 2. bekezdésében így szól az Úr Mózeshez, mondván: 2. Szólj Izráel fiainak és mondd meg nékik az Úrnak ünnepeit... 3. Hat napon át munkálkodjatok, a hetedik napon nyugodalomnak... szombatja van, semmi dolgot ne végezzetek. Egy helyen még azt is hozzáteszi az írás, hogy még aratás idején, vagyis sürgető dologidőben is meg kell tartani a pihenőnapot.

Az ünnep kikapcsolódást, pihenést jelent. Ezen a napon megszűnik a robot, a munkálkodás, a fáradtságos törekvés a megélhetésért. Kipiheni magát ember, igavonó állat egyaránt.

Mózes II. könyvének 23. fejezetében a 12. és 14. versben ezt olvashatjuk: 12. Hat napon át végezd dolgaidat, a hetedik napon pedig nyugodjál, hogy nyugodjék a te ökröd és szamarad és megpihen a te szolgálód fia... 13. Háromszor szentelj nekem ünnepet esztendőnként...- mondja tovább az Úr, tehát megszaporítja az ünnepek számát pihenés céljára.

A kikapcsolódás és pihenés alatt az emberi szervezetben nagyon vázlatosan a következő történik: Egy ideig megszűnnek a feszültségek. Nem "ideges" az ember. Az izomtónus csökken, úgy a harántcsíkolt, mint a zsigeri és érfali simaizomrostokban. Az érfalak elernyednek. Csökken az ellenállás, amit a szívnek le kell győznie a vérkeringés fenntartásához. Lassabban dolgozik, így alacsonyabb lesz a vérnyomás. Nehezebben válnak ki a zsírnemű anyagok, s nehezebben rakódnak le az érfalakban. Lelassul így az öregedés, az érelmeszesedés és a megbetegítő folyamatok is.

Az ünnepi táplálkozási viszonyok is másak. Több fehérje kerül a szervezetbe. A fehérjék a sejtek építőanyagai, így ezeken a napokon értékesebb táplálékhoz jutunk.

Mivel a mindennapos problémák is szünetelnek, jobban örülnek az emberek. Boldogabbak!

Én azt állítom: A pihent ember egészségesebb. Az egészségesebb pedig boldogabb. És boldogság nélkül az ember megbetegszik. Tehát: pihenjünk és ünnepeljünk. 67.sz.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció