Újabb kórházban mondanak fel a sebészek

Imreh Domonkos főorvos elbocsátását követően hét sebész is bejelentette, hogy otthagyja a Szent Margit Kórházat.

Vizsgálatot indított Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Imreh Domonkos főorvos menesztése miatt további hét sebész mondott fel azonnal - adta hírül a Magyar Nemzet. A cikk szerint az ügyeleti rendszer így gyakorlatilag összeomlana, és komoly veszélybe kerülhet Óbuda-Békásmegyer, illetve az annak agglomerációjába tartozó lakosság sürgősségi ellátása.

A kórházvezetés gondoskodik az utánpótlásról

Az Index információi szerint a távozásuk mögött nem az ügyeleti díjjal kapcsolatos elégedetlenség áll, hanem az új osztályvezető személyét nem fogadják el a sebészek. A kórház menedzsmentje a portálnak úgy nyilatkozott: valóban hét sebész szakorvos nyújtotta be írásban lemondási szándékát, de közülük azóta többen jelezték, hogy döntésük nem végleges, januárban döntenek majd arról, hol dolgoznak tovább. Emellett a kórházvezetés gondoskodik arról, hogy az esetlegesen távozó kollégák helyett kiváló szakemberekkel erősítsék meg a Szent Margit Kórház Sebészeti Osztályát - írták válaszukban.

Hét sebész hagyná ott a Szent Margit Kórházat. Fotó: iStock
Hét sebész hagyná ott a Szent Margit Kórházat. Fotó: iStock

Tegnap a Jahn Ferenc kórházból is sebészek csoportos felmondásáról érkeztek hírek. Az ott dolgozó hét orvos a rengeteg túlóra és az aránytalanul alacsony bérezés miatt nyújtotta be a felmondását, ez azonban az intézmény vezetése szerint semmilyen módon nem befolyásolja majd a betegellátás menetét és minőségét.

Sebészek távoznának a Jahn Ferenc kórházból A túlterheltség és az alacsony bérek miatt több sebész is benyújtotta felmondását a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. Az intézmény azonban határozottan visszautasította a kórház összeomlásáról szóló híreket. Kattintson a részletekért!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: