Tudjon meg többet a refluxról!

Minden ötödik ember refluxbetegségben szenved, ám sokan nem tudják, mi is az pontosan.

Az "ég a gyomrom, sok a savam" panaszokról joggal feltételezhetjük, hogy reflux áll a háttérben, ám ennek megállapításához orvosi vizsgálatra van szükség.

A diagnózis felállítása rendkívül fontos, mivel a betegség magától nem múlik el, és hosszú távon súlyos szövődményeket is okozhat. Ugyanakkor a helyes életmód betartásával, valamint a kellő gyógyszerek kiválasztásával és rendszeres szedésével, azaz a beteg tevékeny részvételével a gyógyulás folyamatában a kedvező állapot biztosítható.

A SpringMed Kiadó gondozásában megjelent Refluxbetegség - gyomorsav okozta bántalmak című könyv éppen abban segít, hogy időben felismerjük a tüneteket és tanácsokat kapjunk a kezelésére.

A tartalomból:

- A refluxbetegségről általában

- Melyek a betegség tünetei?

- Hogyan ismerhető fel a refluxbetegség?

- A kezelés lehetőségei

- A refluxbetegség szövődményei

- A 15 leggyakoribb kérdés a refluxbetegségről

A könyv megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra), egyes patikákban, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.gyogyhir.hu.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)