Leghosszabb várólista: 7 év egy térdprotézisért

Legtöbbet a szombathelyi egyetemi kórházban kell várniuk a betegeknek.

A leghosszabb kórházi várólista jelenleg 6 év 9 hónap, Szombathelyen ennyit kell várni egy térdprotézis-műtétre. Aki ugyanis most kerül fel a várólistára, csak 2030 októberében tudják megműteni a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Az adatokat kiderítő Válasz Online újságírója szerint ez komoly kapacitáshiányt jelez. Élő Anita az RTL Híradójában elmondta: az elmúlt fél évben összesen 83 ilyen műtétet végeztek, miközben 965 beteg vár Szombathelyen erre a beavatkozásra. A műsorban nyilatkozó szakértő szerint ennek oka a szakemberhiány mellett az lehet, hogy az orvosok a magánegészségügy felé terelik a betegeket. A Belügyminisztérium úgy reagált: kiugróan hosszú várólisták csak akkor fordulnak elő, ha a betegek ragaszkodnak egy adott kórházhoz és orvoshoz. Ám nem csak Szombathelyen kell éveket várniuk a betegeknek erre a műtétre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint több városban kell bő három évet várni.

Szakorvoshiány, kígyózó kórházi várólisták – egyre nehezebb az állami egészségügyben ellátáshoz jutni, még a gyerekek esetében is. A sürgős esetek azonban prioritást élveznek. Részletek

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.