Koronavírus: hálából adnak ötezer vakcinát Magyarországnak

Ötezer Oxford-AstraZeneca-féle koronavírus-vakcinát kap Magyarország Bangladestől. A hírek szerint a dél-ázsiai ország ezzel fejezné ki háláját a magyar orvosok felé.

A bangladesi sajtó arról számolt be a napokban, hogy a magyar kormány ötezer Oxford-AstraZeneca-vakcinát kért az országtól, a külügyi államtitkár, Shahriar Alam pedig bejelentette, hogy teljesítik ezt a kérést - írta meg a 24.hu . A hír azon részét, miszerint Magyarország ötezer koronavírus elleni oltóanyagot kaphat Bangladestől, a magyar külügyminisztérium is megerősítette.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Magyar orvoscsoport választotta szét a bangladesi sziámi ikreket. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A felajánlás a hála jele

A Blikk azonban úgy tudja, hogy az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákat Banglades ajánlotta fel, hogy meghálálja a fejüknél összenőtt ikerlányokon, Rukián és Rabián elvégzett sikeres műtétsorozatot. A beavatkozásokat a Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész vezette magyar orvoscsoport végezte el.

Koronavírus: gyerekek is kerültek az intenzívre - részletek!

Ám a magyar lap értesülései szerint a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán kívül további okok is állnak a nagylelkű felajánlás mögött, amely jelentősen segítheti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsoportja ugyanis 2010 óta már 500 ingyenes plasztikai műtétet végzett el a dél-ázsiai országban - köztük életmentő beavatkozásokat is.

COVID-19: a beszéd fertőzőbb, mint a köhögés. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: