Év magánrendelője 2015 különdíjasa: Istenhegyi Géndiagnosztika

A HáziPatika.com által meghirdetett Év Magánrendelője 2015 pályázaton a különdíjat az a magánrendelő tudhatta magáénak, amely a közönségszavazás során a legtöbb szavazatot gyűjtötte be. Ez idén az Istenhegyi Géndiagnosztikai Nőgyógyászati és Családtervezési Centrumnak sikerült. Minek köszönhető ez a népszerűség?

Az Istenhegyi Géndiagnosztika - történetileg egy genetikai vizsgálatokra szakosodott laboratóriumból nőtt ki. Már 2003-tól elindították – akkor még egyetlen, országosan elismert nőgyógyász szakorvosuk rendelésével – az úgynevezett „ONE STEP” kombinált Down-szindróma szűrést, azaz pácienseik helyben megvárhatták laboreredményeiket és ultrahangos mérésekkel kombinált szűréseik eredményét. Ma 6 ultrahang készülékük van, és 9 nőgyógyásszal dolgoznak. Az összes ultrahangos szakemberük rendelkezik a világ legelismertebb - úgynevezett FMF - licencével és auditációjával, melyet évente frissítenek.

„Szolgáltatásaink palettája négy éve számos szakrendeléssel bővült. Egyik kiemelt ágazatunk az onkológia, ahol országosan elismert onkológus orvosaink mindenre kiterjedő szakvéleménnyel várják pácienseinket. Onkológiai betegeink más intézményekben kapott első körös vizsgálati eredményeit stábunk elemzi és véleményezi, szükség esetén kiegészítő molekuláris diagnosztikai vizsgálatokkal segíti a legpontosabb diagnózis felállítását, mely elengedhetetlen a gondos és hatékony kezeléshez.

Intézményünkben ma már két független laboratórium működik, az egyikben a magzati rendellenesség szűréshez tartozó vizsgálatok folynak, a másikban molekuláris genetikai vizsgálatokat végzünk. Egyik legnagyobb erényünknek tartjuk, hogy orvosaink szoros kapcsolatban állnak a laborokkal. A napi konzultációk ugyanis jelentősen segítik a pontos diagnózisok felállítását” - hangsúlyozza Dr. Soós Miklós ügyvezető igazgató.

Olvassa el a cikksorozat további cikkeit is!

Sci-fi-be illő technikák

Dr. Soós Miklós Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterrel együtt az új épület ünnepélyes átadásán átvágja a szalagot

A magánegészségügyi ellátás mellett tudományos kutatásokat is végeznek, elsősorban az onkológia területén: egyik pályázatukban a prosztatarák kimutatásának továbbfejlesztését célozták meg, míg egy most futó projekt keretében a különböző daganatos megbetegedésekre hajlamosító genetikai eltérések (mutációk) kimutatásával foglalkoznak.

„Napjainkban a genetika és a molekuláris diagnosztika robbanásszerű fejlődésben van. Rendszeresen jelennek meg fantasztikus, nemrég még sci-fi-be illőnek gondolt technikák, módszerek, eredmények” – adja tudtunkra az ügyvezető és hozzáteszi, hogy folyamatosan fejlődő molekuláris laborral olyan támogatást kívánnak adni a járóbeteg ellátásuknak, amivel egyedülállóak leszünk a piacon.

Mindez azonban önmagában nem lenne elegendő magas színvonalú orvosi szaktudás nélkül, így kiemelten fontosnak tartják, hogy ne csak jó orvosokat, hanem a lehető legjobbakat alkalmazzák, olyan szakembereket, akik valamilyen speciális szakterületen kiemelkedő tudás birtokában állnak.

Kik neveztek? Milyen kategóriákban indulhattak a pályázók? Kik nyertek? Tudjon meg mindent az Év magánrendleője verenyről, kattintson!

Bővülés, nyitás más szakterületek felé?

Dr. Soós Miklós elmondása szerint folyamatosan bővülnek, bár a fő profiluk a magzati rendellenesség-szűrés marad, amiben Magyarországon az Istenhegyi az egyik legnagyobb intézmény „Mi vizsgáljuk meg a legtöbb kismamát, a teljes magyar várandós populáció 8-9 százalékát” – teszi hozzá.

Minek köszönhető a páciensek elégedettsége?

Azt ügyvezető szerint a szakmai tudást a páciensek azonnal megérzik. Ha pedig mindez megfelelő alázattal jár a beteg felé, akkor garantált a siker: „Mi tudjuk, hogy mi vagyunk a szolgáltatók és szükségünk van a pácienseink elégedettségére, pozitív visszajelzésére, ajánlására. Elég egy rossz diagnózis, egy rossz, morózus hozzáállás, és a betegeknek meginog a bizalma a magánegészségügyi intézményben.

Az sem mindegy, hogy milyen környezetben fogadjuk pácienseinket, így az új épületünk berendezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk pácienseink kényelmére, a várótermek és rendelők modern, de barátságos, melegséget sugárzó kialakítására. Tisztában vagyunk azzal, hogy az internet világában a negatív vélemények rengeteg emberhez elérnek, így nap, mint nap azon dolgozunk, hogy tőlünk csak elégedetten távozzanak vendégeink.”

A versenyről és a végeredményről ide kattintva tudhat meg mindent.

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: