Megvan 2015 legjobb magánrendelője

Az idén második alkalommal meghirdetett Év magánrendelője pályázatára rekordszámú nevezés érkezett, amelyből a páciensek szavazatai mellett szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Az abszolút győztes a Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum lett. A díjkiosztón a HáziPatika.com bemutatta az ország legnagyobb adatbázisára épülő orvoskereső szolgáltatását is.

Az elmúlt évben nőtt a magánrendeléseken megforduló magyarok aránya, ami a magánpraxisok szolgáltatásainak bővülésével is összefügg. Az állami egészségügy és a magánszféra egyaránt szolgálhatja a betegek javát és tiszta keretek között kölcsönös hasznot teremtve működhetnek – derült ki az Év magánrendelője díj átadóján.

Az állami egészségügy alulfinanszírozottsága és az orvoshiány következtében egyre inkább a magánszféra kínál megoldást azokra a helyzetekre, amelyekre a közegészségügy nem képes. A HáziPatika.com friss felméréséből kiderült , hogy az elmúlt egy évben orvoshoz forduló magyarok csaknem fele járt valamilyen magánrendelésen.

A legnagyobb online egészségügyi magazin által idén második alkalommal szervezett "Év magánrendelője" szavazás célja az volt, hogy segítsen eligazodni a magánegészségügyi intézmények között, releváns információt nyújtva a betegeknek a választáshoz.

„Az egészségügyi magánpraxisok részaránya és szolgáltatási spektruma átalakul: ma már nemcsak a klasszikusnak számító magánrendelői – nőgyógyászati, fogászati – szolgáltatások népszerűek, hanem szinte minden területen elérhető minőségi privát egészségügyi szolgáltatás, a diabetológiától az endokrinológiáig” – értékelte a pályázat kapcsán a magánpraxisok szerepét Prof. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, a zsűri tagja.

Olvassa el a cikksorozat további cikkeit is!

Állami és/vagy magán?

Bár az állami és magánegészségügyet sokszor szembeállítják egymással, számos területen nagyon hasznos együttműködések jöhetnek létre a két szféra között.

„Az egészségügyi magánvállalkozás célja az üzleti haszon, az állami egészségügy célja a társadalmi haszon megtermelése. Mindkét modell szolgálhatja a betegek javát és számos pozitív példa igazolja, hogy tiszta keretek között együtt is jól, kölcsönös hasznot teremtve működhetnek” - nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR-igazgatója, a zsűri tagja.

Győrfi Pál, a zsűri tagja méltatja a nyerteseket

A pályázat az egész országot megmozgatta

Az „Év magánrendelője 2015” pályázat szinte az egész országot megmozgatta: az előző évihez képest dupla annyi, 457 nevezés és 7086 közönségszavazat érkezett. A szakmai zsűri shortlistjére végül 20 pályázat került, azok, akik minimum 100 közönségszavazatot össze tudtak gyűjteni. A közönségdíjak odaítéléséről internetes szavazás keretében maguk a betegek dönthettek.

A közönségdíjakat és a szakmai díjakat egyéni, csoportos és egynapos fekvőbeteg-ellátás kategóriákban osztották ki. Fődíjjal ismerték el a közönségszavazás és a zsűri értékelése alapján abszolút győztes teljesítményét, valamint különdíjat vehetett át a legtöbb közönségszavazatot kapott pályázó.

„A kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a minőség fontosságára és jelenlétére a hazai magán egészségügyi szektorban - mondta el Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, a zsűri elnöke. Annak érdekében, hogy tovább segítsük a betegek tájékozódását, létrehoztuk az ország első orvoskereső szolgáltatását . Az adatbázisban már több mint 5000 orvos szolgáltatásaira és 200 szakterületre lehet keresni és időpontot foglalni” – tette hozzá a főszerkesztő.

Kulcsár Hajnal, főszerkesztő átadja a fődíjat

A díjakat ünnepélyes keretek között, 2015. június 11-én adták át a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében.

Az Év Magánrendelője 2015 pályázat díjazottjai:

Az összesített verseny győztese, az „Év Magánrendelője 2015” cím birtokosa:

Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum, Budapest

Különdíjban részesült, a legtöbb közönségszavazatot kapta:

Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum, Budapest

Szakmai elismerésben részesült a zsűri szempontjai alapján:

Egyéni praxisok: VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központ, Budapest

Csoportpraxisok: Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém

Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények: Virányos Klinika, Budapest

Közönségdíjban részesült:

Egyéni Praxisok: Kristály Dental Esztétikai Fogászat, Keszthely

Csoportpraxisok: MindentMent Fogászati Rendelő, Budapest

Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények: Medicenter Szakorvosi Intézet, Szeged

A szakmai díjak odaítéléséről öttagú szakmai zsűri döntött:

  • Prof. Kaló Zoltán, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője,
  • Dr. Papp Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos, klinikai genetikus, egészségügyi menedzser,
  • Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója,
  • Zöldi Péter, közgazdász, egészségügyi menedzser, a weborvos.hu ügyvezető igazgatója, az Orvosok Lapja lapmenedzsere,
  • Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, a Central Digitális Média Kft. munkatársa.

Az eredmények részletesen itt tekinthetők meg: www.azevmaganrendeloje.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)