Kérdés: SM betegként injekciót adok be magamnak minden nap a bőröm alá. A bőr zúzódásszerű bekékülése ilyen esetekben állítólag megszokott. A kék foltok el is múlnak egy hét alatt, azonban az egyik injekció után ...

A barna foltot a szövetekben lebomló vérfesték vastartalma okozza. Felszívódása igen lassú folyamat. Kerülje az injekció beadását arra a területre.

Sclerosis multiplex

SM betegként injekciót adok be magamnak minden nap a bőröm alá. A bőr zúzódásszerű bekékülése ilyen esetekben állítólag megszokott. A kék foltok el is múlnak egy hét alatt, azonban az egyik injekció után a bőröm tenyérnyi felületen először pirossá, pár nap múlva szederjes színűvé vált, és újabb egy hét után a bőröm alapszínénél sötétebb tónusú, barna folt lett belőle. (A kórházban, ahol kezelnek, egy nővér szerint eltalálhattam egy hajszáleret, és ettől alakult ki a folt.) Azóta már majdnem két hónap telt el, de a barna folt nem halványodik, nem múlik el. Hogyan tudnám elősegíteni a folt eltűnését?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza sclerosis multiplex témában:

A barna foltot a szövetekben lebomló vérfesték vastartalma okozza. Felszívódása igen lassú folyamat. Kerülje az injekció beadását arra a területre.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: