Kérdés: 40 éves nő vagyok, utóbbi időben nem kezeltettem a magas vérnyomásomat. Egy hónapja kettős látásom kezdett kialakulni, orvoshoz fordultam. Háziorvosom szemészeti szakrendelésre irányított, ...

Sajnos, a magas vérnyomás tartósan is károsíthatja a szemet, leginkább a szemfenéken, az ideghártya ereit. Ismételt szemvizsgálat javasolt a maradandó károsodások tisztázása végett.

Kettős látás

40 éves nő vagyok, utóbbi időben nem kezeltettem a magas vérnyomásomat. Egy hónapja kettős látásom kezdett kialakulni, orvoshoz fordultam. Háziorvosom szemészeti szakrendelésre irányított, ahol magas vérnyomás okozta károsodásokat állapítottak meg. Akkor mért vérnyomásom 250/165 volt, azonnali kórházi kezelésre küldtek. 10 napi kórházi kivizsgálás után gyógyszeres terápiával a vérnyomásom rendeződött, de a látásom drasztikusan romlott, a nappali világosságot is esti szürkületnek látom. Miért történhetett ez? A neurológiai vizsgálatok negatívak, a vérnyomásom jelenleg 135/82.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza kettős látás témában:

Sajnos, a magas vérnyomás tartósan is károsíthatja a szemet, leginkább a szemfenéken, az ideghártya ereit. Ismételt szemvizsgálat javasolt a maradandó károsodások tisztázása végett.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)