Koronavírus: az oltottakra is veszélyes lehet a delta variáns

Németországban is gyorsan terjed, a június elején elhunytak közel fele legalább egyszer oltott volt.

Németországban is egyre komolyabb fenyegetésként tekintenek a a koronavírus delta variánsára. Tartanak a járvány őszi felfutásától, és szeretnék elkerülni a tavalyi hibákat, azaz hogy újra hamis biztonságérzetbe ringassák magukat - írja a dw.com.

delta variáns, németek, koronavírus
Hamarosan a delta variáns lesz a németeknél is a domináns Fotó: Getty Images

Koronavírus: ennyire hatékonyak a vakcinák a delta variáns ellen Megvizsgálták, hogy milyen védelmet adhat a Pfizer-BioNTech- és az AstraZeneca-oltás a minden eddiginél fertőzőképesebbnek tűnő delta variáns okozta megbetegedés ellen. A részleteket itt találja.

A delta variánssal kórházba kerülő betegek harmada már legalább egy oltáson átesett, és a június elején elhunyt 42 fő közel fele szintén legalább egyszer oltott volt - hívta fel Twitteren a figyelmet Karl Lauterbach német parlamenti képviselő, epidemiológus. Pánikra még a nyugtalanító adatok ellenére sincs ok, de őszre megváltozik a helyzet azzal, hogy "A maszkviselési szabályok már nem lesznek érvényben, a beoltatlanok, köztük a gyerekek, nagy veszélyben lesznek."

Jön egy negyedik hullám?

A Robert Koch Intézet szerint június elején Németországban az esetek 6 százalékában azonosították a delta változatot, ami még messze elmarad az Egyesült Királyságban tapasztalható 90 százalékos aránytól, de gyorsan terjed. Mire Németországban az emberek a napszemüveget pulóverre cserélik, a járványügyi szakemberek szerint a delta lesz a domináns változat. Több németországi tartományból is érkeztek jelentések arról, hogy a gyermekeknél a delta változat pozitív lett, ami miatt a hatóságok ismét fokozott riadókészültségben vannak, és részleges iskolabezárásokra készülnek.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)