Koronavírus: átlépte a 9,1 milliót az igazolt esetek száma

Egy nap leforgása alatt 150 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 4 ezer újabb áldozatot regisztráltak világszerte.

Tavaly év vége óta már 9,1 millió embert fertőzött meg és 472 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 4,5 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

A legfrissebb számok

Koronavírus: rájöttek az egyik furcsa tünet okára - kattintson a részletekért!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,31 millió igazolt esetről és 120 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 1,1 millió koronavírusos beteget és 51 ezer áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország 440 ezer fertőzöttről és több mint 14 ezer elhunytról adott hírt.

Az európai országok közül még mindig Oroszországban van a legtöbb beteg - több mint 591 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már majdnem 43 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Peruban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 257 ezret, a haláleseteké pedig a 8 ezret. Chile pedig csaknem 247 ezer megbetegedésről és 4502 halálesetről számolt be kedd reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Spanyolország - mintegy 246500 regisztrált esettel és több mint 28 ezer áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban majdnem 239 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már 207 ezer fertőzöttről és 9742 áldozatról adtak hírt keddig.

A koronavírustól tartva úgy kitakarította a pár a házat, hogy egyikük belehalt a vegyszerek okozta mérgezésbe - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció