Súlyos bajhoz vezet, ha nem mosakszik a férfi

A 24 éves Zacknek hónapok óta problémája volt a nemi szervével, de ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, egy tévéműsorban kért segítséget - több százezer néző előtt.

A férfi a brit The Sex Clinic című műsor vendége volt, ahol arról mesélt, hogy mostanában egyre többször fordul elő vele, hogy pénisze nem működik megfelelően. Elmondta, hogy szex közben gyakran érez feszülést a fitymájánál, amelyet már nem is nagyon tud hátrahúzni a makkjáról. Ráadásul pedig nemi szervéből furcsa, kellemetlen szag is árad. Hozzátette: problémája már 9 hónapja fennáll, ám csak legutóbbi partnere megjegyzése után gondolta, hogy valami komoly baj húzódhat a háttérben.

Ez történik, ha évekig nem mosakszunk odalent
Ez történik, ha évekig nem mosakszunk odalent (Fotó: 123rf)

A nő arra lett figyelmes, hogy a férfi pénisze a legutóbbi aktusuk során nagyobbnak tűnt a szokásosnál. A méretváltozást Zack először azzal próbálta magyarázni, hogy biztosan még növésben van, ám mikor egyre kellemetlenebbé vált számára a szex, úgy döntött, hogy a műsorban keres választ a kérdéseire.

A szex utáni higiénia alapszabályai - részletek!

Rendszeresen kell mosakodni!

A műsor egészségügyi szakértője felvilágosította a férfit, hogy 24 évesen már bőven túl van a növekedési fázison, és hogy a tünetei mögött nagy valószínűséggel a makk és a fityma együttes gyulladása, a balanoposztitisz áll. A műsor következő részében megvizsgálták a férfi péniszét, ekkor pedig a kellemetlenségek okára is fény derült: a férfi fitymája alatt nagy mennyiségű szmegma gyűlt össze.

A szmegma a makk körül lévő mirigyek váladéka, amely a vizelettel és ondócseppekkel, illetve a lerakódó szennyeződésekkel keveredve gyűlhet össze a fityma alatt. Állaga túrószerű, és rossz illatú.

A felgyülemlett szmegma gyulladáshoz vezet - ez történt Zack esetében is. A kellemetlenség azonban rendkívül egyszerűen, a pénisz tisztán tartásával elkerülhető lenne. Ennél a pontnál derült ki Zack minden bajának forrása is: a férfi elmondása szerint még soha életében nem húzta vissza a fitymáját úgy, ahogy a műsorban a szakember mutatta neki, ebből kifolyólag pedig 24 év alatt egyszer sem mosta meg rendesen a nemi szervét.

Forrás: iflscience.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)