Kiderült, mitől félnek leginkább a magyarok

A magyarok több mint fele jó egészségre vágyik a leginkább, amihez komoly segítséget vár az ellátórendszertől. Úgy tűnik azonban, hogy a nagy többség attól fél: ezt nem vagy nem megfelelő színvonalon kapja meg.

A világon a magyarok aggódnak a leginkább az egészségügy miatt, méghozzá kiugrón nagy mértékben - derült ki a statista.com információellátó és statisztikai szolgáltatócég adataiból. Ez összefüggésben lehet a magyarok első számú vágyával, hogy egészségben élhessenek , amelyet a rossz ellátás és a rossz kilátások is veszélyeztetnek. A Statista az Ipsos Mori piackutató jelentését idézi, amely tavaly decemberben mutatta ki az aggodalmak riasztóan magas (22 százalékos) növekedést, amit valószínűleg a hosszú kórházi várólisták és a korrupciós beszámolók váltottak ki.

aggodalom infografika
Az egészség a legnagyobb kincs. De kapunk elég segítséget a megtartásához?

A magyarok aggodalmához hasonló mértékű a Lengyelországban tapasztalható, ahol az emberek 62 százaléka tekint félelmekkel az egészségügyi ellátásra, ami 10 százalékos növekedést jelent. A probléma nem új keletű, hiszen a PwC tanácsadócég már 2016-ban is azonosította, hogy a finanszírozás - azóta is megoldatlan - hiánya áll a háttérben.

A Magyarországon 2014-ben bekövetkezett halálozások 14 százaléka elkerülhető lett volna időben megkapott orvosi ellátással, további 12 százalékuk pedig hatásosabb beavatkozással - áll a magyar egészségügyet vizsgáló jelentésben. Részletek!

Brazília lépett még fel a dobogóra az egészségügyért aggódók 46 százalékos arányával, amelyben itt is a finanszírozási nehézségek, valamint a Zika-vírus járványos terjedése miatti félelmek tükröződnek vissza. Érdemes megemlíteni még az Egyesült Királyságot, ahol az emberek ugyan büszkék az ellátórendszerükre (NHS), mégis 42 százalék aggódik az ellátás elégtelensége és költségessége miatt.

A mellékelt infografika bemutatja, hogy mely országokban a legnagyobb arányú az egészségügyi ellátás miatti aggodalom, s a magyarok milyen tényezők miatt tekintenek az egészségügyre nyugtalansággal.

aggodalom az egészségügyért

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők nagyrészt összeesnek, és nagy területen kiderül az ég. Főleg az északkeleti harmadban azonban továbbra is előfordulhat záporos csapadék. Az északi, északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon olykor élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között valószínű, de a felhős tájakon ennél enyhébb idő, míg a hidegre hajlamos helyeken néhol gyenge fagy is lehet. Továbbra is változékony marad az időjárás.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra