A mentők ma sem pihennek

Július 1-je Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja. Ezen a napon zárva vannak a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, ám a mentők továbbra is teljes kapacitással dolgoznak.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je (Semmelweis Ignác születésnapja) az egészségügyi dolgozóknak. Az anyák megmentőjéről itt olvashat bővebben!

A Semmelweis-nap miatt ma ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A háziorvosi rendelők bejáratánál ilyenkor jól látható helyen feltüntetik a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

mentő, életmentés, mentőszolgálat, ügyelet, ellátás, egészségügy, Semmelweis-nap
A mentők ezen a napon is teljes kapacitással dolgoznak. Fotó: 123rf

A folyamatos gyógyszerellátást a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint biztosítják ezen a napon. Az egyes munkaszüneti napokon is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos munkaszüneti munkarendjük szerint vagy a rövidített nyitva tartásnak megfelelően elérhetők. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen és jól olvasható módon jelezve van a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár neve, címe, telefonszáma, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontja - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Egy adott településen vagy megyében munkaszüneti napokon is nyitva tartó, ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján tájékozódhatnak.

A mentők azonban július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 788 mentőegység riasztható. Ez összesen 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti - közölte az Országos Mentőszolgálat.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: