A mentők ma sem pihennek

Július 1-je Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja. Ezen a napon zárva vannak a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, ám a mentők továbbra is teljes kapacitással dolgoznak.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je (Semmelweis Ignác születésnapja) az egészségügyi dolgozóknak. Az anyák megmentőjéről itt olvashat bővebben!

A Semmelweis-nap miatt ma ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A háziorvosi rendelők bejáratánál ilyenkor jól látható helyen feltüntetik a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

mentő, életmentés, mentőszolgálat, ügyelet, ellátás, egészségügy, Semmelweis-nap
A mentők ezen a napon is teljes kapacitással dolgoznak. Fotó: 123rf

A folyamatos gyógyszerellátást a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint biztosítják ezen a napon. Az egyes munkaszüneti napokon is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos munkaszüneti munkarendjük szerint vagy a rövidített nyitva tartásnak megfelelően elérhetők. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen és jól olvasható módon jelezve van a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár neve, címe, telefonszáma, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontja - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Egy adott településen vagy megyében munkaszüneti napokon is nyitva tartó, ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján tájékozódhatnak.

A mentők azonban július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 788 mentőegység riasztható. Ez összesen 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti - közölte az Országos Mentőszolgálat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31 °C
Minimum: +19 °C

Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Többfelé várható zápor, zivatar, majd délután a csapadéktevékenység súlypontja az ország keleti felére húzódik át. Arrafelé több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. A szél északira, északnyugatira fordul, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra