Kik lesznek 2019 Egészséghősei?

Idén is keressük azokat a hétköznapi hősöket, akik a legtöbbet tették a lakosság egészségéért és a helyes életmód népszerűsítéséért.

Közhely, de igaz, hogy egészségünk az egyik legnagyobb értékünk. Megóvni persze mindenki a sajátját tudja leginkább, mégis rengeteg ember tevékenykedik Magyarországon más emberek egészségéért is. Ők azok a hétköznapi hősök, akiket a HáziPatika.com idén is szeretne jutalmazni: ismét keressük az ország Egészséghőseit!

Ők lettek 2018 Egészséghősei Adományokat gyűjtő futónő, Facebookon egészségre nevelő szakorvos és ismert televíziós személyiség is szerepel 2018 Egészséghősei között. A tavalyi nyertesekről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Kik lesznek 2019 Egészséghősei?

A pályázatot két éve indítottuk útjára azért, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségügyért, illetve az emberek életmódjáért dolgozók áldozatos munkájára. Olyan orvosok, páciensek, civil szószólók és innovatív megoldásokon dolgozó szakemberek is bemutatkozhattak, akik bár megérdemelnék, mégis ritkán kerülnek az újságok címlapjaira. A tavalyi díjátadón adományokat gyűjtő futónőt, Facebookon egészségre nevelő szakorvost, valamint a gyászfeldolgozásban segítő szakembert is színpadra hívott a zsűri. Díjat vehettek át azok a hírességeket is, akik ismertségüket felhasználva hívták fel a figyelmet valamilyen betegségre, vagy a megelőzés fontosságára. Az Egészséghős címért küzdött többek között Tóth Vera énekesnő, Pataki Zita televíziós műsorvezető, Kovács Patrícia színésznő és Vrábel Krisztina gasztroblogger is.

Ismét keressük az ország Egészséghőseit!
Ismét keressük az ország Egészséghőseit. Fotó: HáziPatika.com

Idén négy kategóriába - Orvos, Egészségügyi szakember, Híresség, Egészségprojekt - érkezhetnek a nevezések. A zsűri székében pedig egy olyan kurátori csapat foglal helyet, amely maga is jelöl figyelemre érdemes projekteket. A jelölés két ütemben zajlik majd: májusban és júniusban a kurátori csapat tagjai nevez öt, számukra különösen értékesnek vélt munkát, júliusban és augusztusban pedig a közönség jelölhet Egészséghősöket a felsorolt négy kategória egyikében. A jelöléssel kapcsolatban hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra