Katonák küzdöttek egy férfi életéért

Többen is a helyszínre siettek segíteni.

A kocsiját mosta egy hatvanöt éves férfi Székesfehérváron, amikor egyszer csak összeesett - írja facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images


Többen is odaszaladtak hozzá, köztük két szabadnapos katona, akik mentőt hívtak, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget. A férfi ekkor már nem lélegzett, így a telefonos utasítások szerint azonnal megkezdték az újraélesztését. A mentésirányító a Szív City közösségi elsősegély-applikáción is jelzést adott le, így egy szabadnapos mentős is a helyszínre szaladt segíteni. Közben a mentőegység is megérkezett - egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, a férfi keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott. Az autómosóban sokan drukkoltak a sikerért. Szerencsére a férfit végül stabil állapotban szállították kórházba.


A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Zömmel az északi, északkeleti harmadban lesznek kevésbé felhős tájak, hajnalban a déli, délkeleti országrészben vastagszik a felhőzet. Csapadék már nem valószínű. A Dunántúlon élénk lökések kísérik az északnyugati szelet, a Balaton, Bakony térségében reggel már erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Emellett hajnaltól a Bodrogköz térségében is feltámad az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein gyenge fagy is lehet. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.