2014-ben hazánk rendezi a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot

Szeptember 1. és 5. között rendezik a 2014-es DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot Balatonfüreden.

Magyarország annak köszönhetően nyerte el az egyre népszerűbb sportesemény rendezési jogát, hogy az idén a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A szervezők nem győzik hangsúlyozni: már most várják a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A hazai szervezésű Európa-bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja.

A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot augusztusban rendezték meg a dalmáciai Zadarban. Az Európa-szerte egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapatot a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel a megmérettetésre, a portugálokkal vívott kiélezett csata után pedig a hazai válogatott hozta el a DiaEuro vándorserlegét. A hazai csapat keretét Brondics Péter, Czernai Gábor (a bajnokság legjobb játékosa), Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta.

A bajnoki címmel együtt Magyarország elnyerte a jövő évi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság rendezésének jogát is, melynek Balatonfüred ad majd otthont 2014. szeptember 1. és 5. között. A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

A futball egy csodálatos sportág, amelyet mindenki játszhat: bizonyság erre annak a csapatnak a kitűnő teljesítménye is, amelyet ma köszönthettünk, és amelyik reményeink szerint hasonló sikerrel képviseli majd a magyar futballt a jövő évi, hazai rendezésű Diabétesz Labdarúgó-bajnokságon is. A Magyar Labdarúgó Szövetség számára fontos a szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a népszerűsítése. Az általános tévképzettel szemben ugyanis az MLSZ nem csak, sőt nem elsősorban a professzionális futball szervezésével foglalkozik. Az amatőr futball, a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a fogyatékkal élők és a nők játékának fontossága is mind-mind megelőzi a kétségtelenül kirakatban lévő él futballét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség .

A DiaEuro2014 bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a www.facebook.com/TartsdaSzintet oldalakon találhatók.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +21 °C
Minimum: +5 °C

Több órára kisüt a nap, a képződő gomolyfelhőkből néhol előfordulhat kisebb zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar. A déli szél az ország nyugati felén megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű. Fronthatás várhatóan nem okoz napközben kellemetlenséget, a frontérzékenyek tünetei így várhatóan tovább enyhülnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra