+11° - +28°
Nincs front

Kártérítést kér az elhunyt beteg családja

HáziPatika

20 milliós kártérítést kér Székely László elhunyt betegének özvegye és lánya a Kardiológiai Intézettől. Nem perelni, hanem megegyezni szeretnének - mondta a pénteki Egyenes beszédben a család ügyvédje.

Kártérítést kérnek a kórháztól

Rendkívüli interjút adott Székely László

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elbocsátott főorvosa, Székely László az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában adott interjút. Azt mondta, a betegeiért vállalta a tévés szereplést.

"Azóta a műtétemmel kapcsolatosan semmiféle információ vagy előrelépés nincs" - mondta az ATV Híradónak pénteken Székely László egyik sürgős operációra váró betege. Mint ismeretes, hárman vártak hasonló műtétekre - amelyek egyelőre elmaradtak, mivel a szívsebészt időközben felfüggesztették. A várakozók közül egy 55 éves férfi meghalt.

A pénteki Egyenes beszédben jelentette be az elhunyt férfi hozzátartozóinak ügyvédje, hogy kártérítést kérnek a kórháztól - 20 millió forintot. Az ügyvéd szerint az eddigi vizsgálatok - mind a tisztifőorvos, mind Kollár Lajos érsebész vizsgálata is megállapította, hogy hibázott a kórház.

20 milliós kártérítést kér az elhunyt beteg családja, Dr. Székely László Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Kunetz Zsombor ATV
20 milliós kártérítést kér az elhunyt beteg családja

Az ügyvéd hozzátette, hogy a család tudatában volt, hogy "egy lőporos hordó volt az édesapa testében, viszont ragaszkodtak Székely módszeréhez" - arra kérték az ügyvédet, hogy fejezze ki nagyrabecsülésüket a felfüggesztett doktor iránt.

Megszólalt Székely László is

"Amíg én az Országos Kardiológiai Intézet szívsebészeti osztályának vezetője voltam, ez a beteg életben volt. Ennek megfelelően, hogy ha tovább tudok tevékenykedni, akkor elképzelhető, hogy valamilyen más megoldást teszek. A más megoldás pedig konkrétan az lett volna, hogy az akkor már Magyarországon rendelkezésemre álló hasonló érprotézist fölhasználhattuk volna az ő esetében" - jelentette ki Székely László, aki hangsúlyozta, elküldésekor nem kértek tőle instrukciókat a betegeihez.


Az egészségügyi szakértő azt mondja, a konkrét ügyben a felelősséget a rendőrségnek kell kivizsgálnia. Kunetz Zsombor szerint az eset több rendszerhibára is felhívja a figyelmet:
egyrészt, hogy a kórházakban az évek során kiskirályságok alakultak ki. Másrészt pedig arra, hogy problémás a különálló kórházak struktúrája - és adott esetben a város másik feléből kell ad-hoc orvosokat áthívni.

Székely Lászlót senki sem kérdezi meg

Ahogy arról 2018. október 10-én a Házipatika.com beszámolt, vizsgálják, köze van-e Székely László kirúgásának a betege halálához. Azonban a vizsgálathoz gyűjtött adatok feldolgozásához semmilyen információt vagy kiegészítő véleményt nem kérnek a kirúgott szívsebésztől.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső