Így javítanák a mentősök munkakörülményeit

Béren kívüli juttatásokkal és családtámogatással segíti dolgozóit az Országos Mentőszolgálat, emellett az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is elindították.

Egyeztetést kezdeményezett a mentődolgozókat képviselő szakszervezetek vezetőivel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dr. Csató Gábor. Az egyeztetésen tájékoztatta a szakszervezetek megjelent képviselőit, hogy a kinevezése óta eltelt 8 hónapos időszakban komoly lépéseket tett a mentődolgozók anyagi-erkölcsi megbecsültségének, munkakörülményeinek javítása érdekében - olvasható a mentőszolgálat közleményében.

A mentősök régi kívánsága volt a megfelelő színvonalú munkaruha. Ezt legkésőbb jövő év elejére minden kivonuló mentődolgozó megkapja - nyilatkozta korábban a Magyar Időknek Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Részletesebben erről az alábbi cikkünkben olvashat!

Fizetési bónusz és új munkaruha

"Az Országos Mentőszolgálat a dolgozók számára előnyösen módosította a béren kívüli juttatás módját és mértékét, szakmai protokollokat adott ki és készít folyamatosan a helyszíni betegellátást végző bajtársak munkájának támogatására. A fejlesztések során a mentőszolgálat a dolgozók hivatalos ügyintézését segítő, elektronikus szolgálati lapot vezetett be, a gyermekes kollégákat támogató nyári tábort szervezett, megállapodást kötött a mentődolgozók gyermekeinek részvételéről az Erzsébet Táborokban, a legnagyobb munkaterhelésű mentőállomások dolgozói számára fizetési bónuszrendszert alkotott, és újabb források bevonásával elindította az évek óta húzódó munkaruha -beszerzést is. Csató Gábor további sikerként emelte ki a szakdolgozói kamarai tagdíjak átvállalását, amelyet az ágazati egyeztetéseken a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete ért el" - írja a közlemény.

Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu
Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu

Az egyeztetésen az OMSZ főigazgatója sajnálatosnak és érthetetlennek nevezte, hogy miközben az OMSZ a minden mentődolgozó számára fontos döntésekhez (munkaruha sajátosságai, béren kívüli juttatások, terhelési bónusz elosztása és aránya stb.) kérte volna az érdekképviseletek véleményét, a megbeszélésen a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) nem jelent meg. A mentődolgozók érdekeit kizárólag Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke képviselte. Az OMSZ főigazgatója felkérte a MÖSZ vezetőjét, hogy akár új javaslatokkal, akár konstruktív együttműködéssel továbbra is járuljon hozzá a mentődolgozók javát szolgáló célok megvalósításához - emelte ki a közleményben az Országos Mentőszolgálat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +6 °C

A nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik. A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. A február végéhez képest igen enyhe idő az orvosmeteorológiai helyzetet is nagyban meghatározza.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra