Így javítanák a mentősök munkakörülményeit

Béren kívüli juttatásokkal és családtámogatással segíti dolgozóit az Országos Mentőszolgálat, emellett az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is elindították.

Egyeztetést kezdeményezett a mentődolgozókat képviselő szakszervezetek vezetőivel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dr. Csató Gábor. Az egyeztetésen tájékoztatta a szakszervezetek megjelent képviselőit, hogy a kinevezése óta eltelt 8 hónapos időszakban komoly lépéseket tett a mentődolgozók anyagi-erkölcsi megbecsültségének, munkakörülményeinek javítása érdekében - olvasható a mentőszolgálat közleményében.

A mentősök régi kívánsága volt a megfelelő színvonalú munkaruha. Ezt legkésőbb jövő év elejére minden kivonuló mentődolgozó megkapja - nyilatkozta korábban a Magyar Időknek Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Részletesebben erről az alábbi cikkünkben olvashat!

Fizetési bónusz és új munkaruha

"Az Országos Mentőszolgálat a dolgozók számára előnyösen módosította a béren kívüli juttatás módját és mértékét, szakmai protokollokat adott ki és készít folyamatosan a helyszíni betegellátást végző bajtársak munkájának támogatására. A fejlesztések során a mentőszolgálat a dolgozók hivatalos ügyintézését segítő, elektronikus szolgálati lapot vezetett be, a gyermekes kollégákat támogató nyári tábort szervezett, megállapodást kötött a mentődolgozók gyermekeinek részvételéről az Erzsébet Táborokban, a legnagyobb munkaterhelésű mentőállomások dolgozói számára fizetési bónuszrendszert alkotott, és újabb források bevonásával elindította az évek óta húzódó munkaruha -beszerzést is. Csató Gábor további sikerként emelte ki a szakdolgozói kamarai tagdíjak átvállalását, amelyet az ágazati egyeztetéseken a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete ért el" - írja a közlemény.

Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu
Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu

Az egyeztetésen az OMSZ főigazgatója sajnálatosnak és érthetetlennek nevezte, hogy miközben az OMSZ a minden mentődolgozó számára fontos döntésekhez (munkaruha sajátosságai, béren kívüli juttatások, terhelési bónusz elosztása és aránya stb.) kérte volna az érdekképviseletek véleményét, a megbeszélésen a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) nem jelent meg. A mentődolgozók érdekeit kizárólag Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke képviselte. Az OMSZ főigazgatója felkérte a MÖSZ vezetőjét, hogy akár új javaslatokkal, akár konstruktív együttműködéssel továbbra is járuljon hozzá a mentődolgozók javát szolgáló célok megvalósításához - emelte ki a közleményben az Országos Mentőszolgálat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: