+1° - +13°
Kettős front

Egykori főrendőr került a kórházak élére

HáziPatika

Jenei Zoltán, az új országos kórház-főigazgató korábban a Somogy megyei rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatójaként és a Pécsi Tudományegyetem kancellárjaként is dolgozott. Kinevezése előtti napon új tisztségéhez igazították az egészségügyi ellátórendszer működtetésének szabályait.

Katonák segítik az egészségügy munkáját

Hétfőtől 93 kórházban segítik a katonák a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását. További részletek itt.

Erős jogosítványokat kapott Jenei Zoltán, új országos kórház-főigazgató - írja Népszava. A cikk szerint az új vezető kinevezése előtti napon "a vészhelyzetre hivatkozva új tisztségéhez igazították az egészségügyi ellátórendszer működtetésének szabályait". Így a közgazdász végzettségű Jenei Zoltán, aki korábban két cikluson át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, előtte pedig a többi között Somogy megyei rendőr-főkapitányság gazgasági igazgatójaként is szolgált, most nemcsak az állami egészségügy alkalmazottainak vezetője és munkáltatója lesz, de lényegében a teljes kórházi ellátórendszer felett rendelkezhet.

Az új országos kórház-főigazgató hagyja jóvá a többi között az intézmények költségvetését is. Fotó: Getty Images
Az új országos kórház-főigazgató hagyja jóvá a többi között az intézmények költségvetését is.
Fotó: Getty Images

Ennyi minden tartozik hozzá

Az ő hozzájárulása szükséges például az E-Alapból származó bevételek elköltéséhez, ő hagyja jóvá az intézmények költségvetését, de rajta múlnak majd a kapacitásmódosítások, vagy az egészségügyi ellátási szerződések jóváhagyásai is. Hogy milyen mértékű a kezébe adott "hatalom", jól mutatja, hogy jogosítványainak köszönhetően akár azt is módosíthatja, mekkora legyen egy-egy intézmény ellátási területe, vagy milyen gyógyító feladatokat lássanak el ott. Ezen feladatok egy része korábban az egészségügyi szaktárcához tartozott, a további működési feltételeket azonban majd egy későbbi kormányrendelet határozza meg.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső