Ezen a három helyen évek óta nem járt mentő

A mentősök szinte az egész országot bejárják egy év alatt, néhány településen azonban sosincs szükség a segítségükre.

Az Országos Mentőszolgálat az elmúlt négy évben Magyarország minden településére kaptak riasztást. Az nem meglepő, hogy a legtöbb eset Budapesten és a nagyvárosokban történik, az azonban kevésbé ismert, hogy hol nem jártak a mentők. Gagyapátiba legutóbb 2019-ben hívtak mentőt, de 2021 tavasza óta Keresztétén és Nemesmedvesen sem szorult senki ellátásra. Legritkább azonban a hegyhátszentmártoni szirénaszó, hiszen 2021-ben is csak egyetlen egyszer volt ott szükség mentőre, ám előtte hat éven keresztül nem járt arra mentőegység – számol be a statisztikájukról Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. Az OMSZ mentőautói több mint 40 millió kilométert tesznek meg az ország útjain évente, a szakmai protokoll pedig a nagyvárosokban és a kicsiny falvakban is ugyanaz.

Az Országos Mentőszolgálat csak „angyalföldi Bruce Lee”-ként emlegeti a pórul járt férfit, aki faléceket próbált puszta kézzel széttörni, azonban a csontjai bánták. Itt számoltunk be az esetről. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +9 °C

Derült vagy gyengén felhős marad az ég, csapadék nem várható. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásokra az előrejelzések szerint nem kell számítani, az allergiások tünetei viszont nem enyhülnek a következő napokban sem.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra