Számít a méret a női orgazmushoz

Valóban számít a méret a női orgazmus eléréséhez, de nem olyan vonatkozásban, mint elsőre hinnénk - derül ki egy friss kutatásból.

Szakértők szerint ugyanis a csikló mérete lehet az összefüggés kulcsa. Azok, akik orgazmusproblémáról számolnak be, általában kisebb és a hüvelytől távolabb eső klitorisszal rendelkeznek.

Mennyire elégedett szexuális életével? Töltse ki , és megtudja!A következtetés szerint tehát a csikló mérete befolyásolhatja a szexuális csúcspont elérésének képességét. Az úttörő felfedezés új utat nyithat az anorgazmiában, tehát orgazmusképtelenségben szenvedő hölgyek kezelésében. Az eredmények alapján ugyanis a kisebb, illetve a vaginától távolabb eső klitorisz negatívan hat az esélyekre.

A szakértők MRI-vel vizsgálták meg 30 nő medencéjét, akiknek átlagéletkora 32 év volt. Közülük tízen számoltak be arról, hogy a próbálkozások ellenére ritkán vagy sosem élnek át orgazmust, míg a többieknek nem volt problémájuk a szexszel.

"Bár a szexuális zavarok összetett jelenségnek számítanak, sikerült dokumentálnunk, hogy a klitorisz mérete és elhelyezkedése lényeges a szexuális működésben, pontosabban az orgazmus elérésének képességében" - írják a tudósok. A kutatócsoport szerint az összefüggés felismerése óriási jelentőségű lehet azok számára, akik ilyen irányú kezelésben részesülnek.

Női orgazmushoz is fontos a méret (Fotó: Europress)

"Ennek tudatában új kezelési lehetőségekre van esély a szexuális zavarral rendelkezőknél" - olvasható a szakfolyóiratban.

"Nincs G-pont, van viszont helyette C-pont" - fogalmazott a kutatást vezeő Dr. Susan Oakley, az ohiói Jó Szamaritánus Kórház szakértője. "Ez az elsődleges szexuális örömforrás a nők számára. Bár ezeket a testi adottságokat nem lehet megváltoztatni, a fiziológiai összefüggés megértése sokat lendít a terápián" - tette hozzá.

Az orgazmus a nemi aktus tetőpontja; a nemi szervek szexuális ingerlése által kiváltott rendkívül intenzív pszichológiai és fizikai örömérzet, kéjérzet. Az orgazmus euforikus lélektani élmény, melyet önkéntelen testmozgások, izommozgások, megemelkedett pulzusszám, vérnyomás és szapora légzés kísér. Az orgazmus során illetve azt követően a szervezetben neurohormonok (oxitocin és prolactin) termelődnek, amelyek az orgazmus utáni kellemes testi állapot fenntartásáról gondoskodnak néhány percen keresztül

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)