A legérdekesebb dolgok a mellről

A mell mindig az emberek érdeklődésének középpontjában állt. Alábbiakban közreadunk majd egy tucatnyi olyan érdekességet, amely talán nincs a legkézenfekvőbbek között, mégis izgalmas lehet a kebelbarátok számára.

A világ legnagyobb mellei

A brazil Sheyla Hershey 2009 elején végre bekerült a Guinness rekorderek közé olyan személyként, aki a legnagyobb méretű mellet viseli. A viseli itt szó szerint értendő, hiszen nem saját génjeinek köszönheti a rendkívüli méretű domborulatokat, hanem kilenc sebészeti beavatkozásnak. Ezek során az orvosok több mint egy gallon, azaz mintegy 4 liter szilikont használtak fel, míg elérték a kívánatos 38KKK méretet. A legnagyobb természetes melle állítólag egy Norma Stitz nevű hölgynek van.

Civilek a toplessjogért

Van egy civilszervezet az Egyesült Államokban, amely a meztelen női felsőtest egyenlő elbánásáért küzd. Mert hogy jönnek ahhoz a férfiak, hogy ne vegyenek magukra ruhát övön felül, illetve ha nekik szabad, a nőknek miért nem? A szervezet alkotmányba kívánja iktattatni az egyenlő ruhaviselési jogot, ennek érdekében pedig gyakran szerveznek tüntetéseket is. Van, aki nem támogatja őket?

A mellek rendkívüli módon foglalkoztatják a férfiakat, na és a nőket is. És nem véletlenül.
A mellek rendkívüli módon foglalkoztatják a férfiakat, na és a nőket is. És nem véletlenül. Fotó: Getty Images

A bal mell általában nagyobb

A két női mell mérete szinte sohasem tökéletesen egyforma, és többnyire a bal oldali győz. Időnként a bal oldali fölény odáig megy, hogy más méretű melltartó lenne jó rá, mint párjára. A bimbók is eltérő méretűek lehetnek, sőt különféle irányba is állhatnak.

A mell az első, amit egy férfi megnéz egy nőn

A wellingtoni Victoria University kutatói kimutatták, hogy a mell az a testrész, amelyet a férfiak a legtöbbször megnéznek a nőkön. Ráadásul e testrész megbámulását unják meg legkésőbb, azaz kitartóan legeltetik a szemüket a domborulatokon. Ennek fontos biológiai oka is van. Állítólag a mellek nézegetése hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez, és akár öt évvel is meghosszabbíthatja az életüket. Így a hölgyek ne botránkozzanak meg a vizslató szemeken, hiszen (még ha passzívan is) éppen jót tesznek egy embertárukkal!

A férfiak is tudnak szoptatni

Mivel a férfiaknak is vannak tejmirigyeik, elvben képesek rá, hogy tejet termeljenek, és szoptassanak . A férfiak tejtermelése meglehetősen ritka, és többnyire akkor következik be, ha valamilyen betegség (többnyire rák) kezelése miatt női hormont adnak nekik.

A brit nők a legbögyösebbek

A Triumph alsónemű-gyártó cég készített egy egész kontinensre kiterjedő felmérést, és megállapította, hogy a brit nők mellei a legnagyobbak: D kosaras melltartót hord a nagy átlag. A dánok végeztek a második, a hollandok pedig a harmadik helyen. Az alsó végen az olaszok helyezkednek el, hiszen a nők 68 százaléka visel B kosaras fehérneműt.

Az átlagos mell súlya fél kiló

A félkilós mellek külön-külön a testzsír 4-5 százalékát tartalmazzák, ami az átlagos nők testsúlyának mintegy 1 százalékát teszi ki.

A mellek elzsírosodnak

A 20-as években a mellek zsírból, tejmirigyekből és kollagénbő l, azaz olyan kötőszövetekből állnak, amelyek szilárdan tartják őket. De az öregedéssel a mirigyek és a kollagén zsugorodnak, helyüket pedig egyre több zsír foglalja el. A melltartó mérete azonban nem csökken, de megfelelő gyakorlatokkal elérhető, hogy ne csak az tartsa a kívánatos helyen a domborulatokat.

Mellnagyobbítás, aztán öngyilkosság

A mellimplantátumokat viselő nők legalább háromszor nagyobb valószínűséggel lesznek öngyilkosok, a kockázat pedig a műtéttől eltelt idő növekedésével emelkedik. Már sikerült kimutatni, hogy a szilikon toxicitásának nincs köze a jelenséghez. Sokkal inkább az lehet a háttérben, hogy azok a nők, akik mellnagyobbításra szánják magukat, az átlagnál nagyobb valószínűséggel küzdenek pszichés problémákkal, például önértékelési zavarokkal, és ezek vezethetnek az öngyilkossághoz.

Egyes emberszabásúaknál, például közeli rokonunknál, a bonobónál (az utolsóként felfedezett emberszabású majomfajnál) feljegyezték, hogy saját mellbimbóikat stimulálták önkielégítés közben. Az állatvilágban igazán csak a mellbimbók számítanak, az ember az egyetlen faj, amely méretes, zsírban gazdag kebleket növesztett az evolúció során. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a szexualitásban játszott szerepe volt a döntő tényező. Részletek!

A mellimplantátum megóvhat a haláltól

A nagy műmell páncélként szolgálhat. A libanoni Hezbollah terrorszervezet által Izraelre kilőtt rakéta szilánkjától megsérült egy nő, aki aligha élte volna túl a srapnel becsapódását, ha két évvel az incidens előtt nem megy át mellnagyobbító műtéten. A szilikonpárna azonban elnyelte a repesz erejének nagy részét, így a sérülés nem lett halálos.

Kínában diploma szerezhető melltartó-tudományból

A Hongkongi Műszaki Egyetemen diploma szerezhető olyan tanulmányokból, amelyek a melltartó tervezéséről és építéséről szólnak.

Forrás: Oddee.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.