FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Miért bolondulnak a férfiak a mellekért?

Általánosan elfogadott tény, hogy a férfiak imádják a női melleket. De vajon miért van ez így? A tudósok hosszú évek óta kutatják a jelenség titkát, de eddig még nem sikerült biztos válaszra lelniük.

Természetesen a mellek szeretetének vizsgálata az alapokról indul, azaz az állatvilágból. A Földön élő többi emlős esetében a mellek szexuális szerepe tulajdonképpen elhanyagolható, sem látványban, sem érzetben nincsen szerepe az emlőknek.
Egyes emberszabásúaknál, például közeli rokonunknál, a bonobónál (az utolsóként felfedezett emberszabású majomfaj) feljegyezték, hogy saját mellbimbóikat stimulálták önkielégítés közben. Tehát az állatvilágban igazán csak a mellbimbók számítanak, az ember az egyetlen faj, ami méretes, zsírban gazdag kebleket növesztett az evolúció során. Ez pedig arra enged következtetni, hogy a szexualitásban játszott szerepe volt a döntő tényező. Azt sem szabad elfelejteni, hogy amint azt Owen Lovejoy antropológus tanulmányában kifejtette, a férfiak esetében testméretükhöz képest relatíve nagy pénisz fejlődött ki.

Miért nézik a férfiak a nők fenekét?

Még mindig a kőkor befolyásolja azokat a férfiakat, akik a "homokóra alakú" nőket keresik? Miért nézik folyton a nők fenekét? Kattintson tovább!

Termékenység, táplálás

Magunk mögött hagyva közeli és távoli rokonainkat, a tudósok egy része egyetért abban, hogy a mellek szerepe a fiatalság és a termékenység szimbolizálása a nők esetében. A tanulmányok során kiderült, hogy a férfiak alapvetően előnyben részesítik a nagy melleket (relatíve nagyokat, nem a szilikonnal töltött óriási kebleket), és fontos a derék-csípő arány, ezért is hódítanak a homokóra alakú nők. Ráadásul egy 2004-es kutatás rámutatott, hogy a nagy keblekkel rendelkező hölgyek esetében, a menstruációs ciklus közepén nagyobb az ösztraidol hormonok (ez a legfontosabb ösztrogéntípus, kulcsfontosságú szerepe van a nemi és reproduktív működésben, de más szervekre is hat, például a csontokra) mennyisége, ezáltal termékenyebbnek bizonyultak.

A férfiak evolúciós okok miatt vannak oda a női mellekért

A férfiak evolúciós okok miatt vannak oda a női mellekért

Ez mind szépen hangzik, azonban van a teóriának egy hátulütője. Több különálló kutatás is bizonyítja, hogy a férfiaknak a mellekhez való kapcsolata kultúránként más lehet. Más tetszik egy maszáj (Kelet-Afrika egy etnikai csoportja) férfinak és más egy európainak, de például a malik között végzett kutatás során, mikor a szexuális előjátékról és a mellekkel történő játszadozásról esett szó a hallgatóság körében, a döbbenet és a rémület volt a meghatározó érzelem. Kulturálisan nézve a dolgot tehát a férfiak nem annyira biológiailag vannak programozva a mellek szeretetére, sokkal inkább tanult folyamatról van szó.

Mire jó a mell?

A mellek legfontosabb biológiai szerepe egyértelmű: az utódok táplálása. Egyes tudósok szerint a szexuális vonzalom a mellek iránt egyfajta mellékhatás. Larry Young, az Emory University professzora úgy véli, hogy a szoptatáskor erősödő anya-gyermek kapcsolatért felelős folyamat a párok közti kapcsolatot is erősíti. Ennek eredménye, hogy a férfiak ugyanúgy rajonganak a mellekért, mint a kisbabák.

Szoptatás alatt a nők mellbimbóinak stimulálása során a csak "szerelmi drognak" nevezett oxitocin szabadul fel, és az anyák emiatt sokkal több figyelmet és törődést tudnak a baba irányába fókuszálni. Kiderült, az embereknél ez a jelenség nem csak az utódok esetében igaz.

A mellbimbók izgatása a nők jelentős többségében növeli a szexuális vágyat ugyanazokat az agyi területeket aktiválva, mint a vaginális és klitorális stimulálás. Szex közben, a mellek izgatása során ugyanúgy oxitocin szabadul fel, mint szoptatáskor, és a nő ugyanúgy fókuszálja figyelmét a partner felé, arra sarkallva, hogy sokkal mélyebben kötődjön hozzá. Más szavakkal a férfiak a mellekkel történő játszadozás során sokkal kívánatosabbá teszik magukat a partnernők számára. És természetesen az evolúció során a férfiakban kialakult a vágy, hogy ez így legyen. A mellek iránti kitüntetett figyelem ezért a férfiaknál már pubertáskorban jelentkezik.

Miért csak az ember?

Már csak az a kérdés, miért csak az embernél ment végbe ez az evolúciós folyamat, és más emlősöknél miért nem? Young szerint ennek oka az, hogy az embereknél kialakult a monogámia, ami az emlősök 97 százalékánál nem jellemző. Az is fontos szempont lehetett, hogy az ember felegyenesedett és elkezdett szemtől szembe párosodni, ami lehetővé tette a mellbimbók izgatását.

A professzor szerint nem állja meg a helyét az az elmélet, hogy a férfiak azért szeretik a nagymellű nőket, mert azok alkalmasabbak a gyermekek táplálására, hiszen spermából sokkal több van, mint petéből, ezért a férfiaknak nem szükséges "válogatósnak" lenniük.

Ugyanakkor Young hipotézisét sem szabad perdöntőnek tekinteni, pont a feljebb már említett kulturális különbségek miatt. Tény azonban, hogy a mellbimbók izgatása a férfiak többségénél is örömöt vált ki, ezért Young a maga nézetét erős lábakon álló feltételezésnek tartja.

Forrás: www.livescience.com

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+2, +7 °C
Minimum:
-5, 0 °C

Hazánkban szombaton délelőtt nyugat, északnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé erősen felhős lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag