Mutatjuk, milyen idő lesz hétvégén (2022.04.15.)

Nem maradunk napsütés nélkül a hétvégén, de esőből, szélből is bőven kijut majd. Részletes előrejelzés hétfőig.

Pénteken észak felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő eső, zápor, nyugaton esetleg zivatar is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében . Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megélénkül, átmenetileg és helyenként megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nem maradunk napsütés nélkül a hétvégén, de esőből, szélből is bőven kijut majd.
Nem maradunk napsütés nélkül a hétvégén, de esőből, szélből is bőven kijut majd. Fotó: Getty Images

Ilyen lesz az idő szombaton és vasárnap

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordul zápor, nagyobb eséllyel az ország keleti felén-kétharmadán. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű.

Szombathoz hasonlóan vasárnap is felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan, elsősorban a Dunától keletre előfordulhatnak záporok. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és +5, délután többnyire 10 és 14 fok között alakul.

A hétfő többnyire napos lesz, de felhők megjelenésére is készülhetünk. Helyenként kialakulhat zápor, az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +3 között valószínű, a maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: