Jön az eső (2019.11.26.)

Csapadék- és szélmentes idő várható kedden, a hőmérséklet pedig éjjel is enyhe lesz, csak néhol süllyed fagypont alá a hőmérő higanyszála.

Reggel az ország döntő részén még borult lesz az ég, néhol ködfoltok is lesznek. Napközben ugyan az Alföldön szakadozik, csökken a felhőzet, rövidebb-hosszabb napos időszakok is lehetnek arrafelé, másutt azonban marad a borult idő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddi előrejelzésében.

eső, időjárás, ónos szitálás
eső, időjárás, ónos szitálás

Mint írják, csapadék nem valószínű, s a légmozgás is többnyire mérsékelt marad, legfeljebb néhol élénkül meg a délkeleti, déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Gyenge fagy

Fokozatosan az éjszaka első felében az Alföldön is újra beborul az ég, így hajnalra szinte országszerte rétegfelhőzet borítja majd be az országot. Párássá válik a levegő, ám csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is előfordulhat.

Marad az enyhe idő

A nap első felében még kisebb körzetekben rövid időre kisüthet a nap, majd fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Eleinte a ködös tájakon fordulhat elő néhol szitálás, esetleg ónos szitálás, majd a délutáni óráktól egyre többfelé ered el az eső. A déli, délkeleti szél megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció