Humánmeteo: megterhelő péntek jön (2019.11.21.)

Habár pénteken nem érkezik újabb front térségünkbe, mégis sokaknál jelentkezhetnek még front jellegű panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint pénteken is folytatódik a humánmeteorológiai szempontból megterhelő időszak. A kifejezetten a fronthoz köthető panaszok gyengülnek ugyan, de nem szűnnek meg teljesen. Vérnyomás-ingadozás mellett enyhe izomgörcsök és hasi panaszok egyaránt előfordulhatnak az arra érzékenyek körében.

A szeles időben sokan tapasztalhatnak kellemetlen fejfájást pénteken
A szeles időben sokan tapasztalhatnak kellemetlen fejfájást pénteken

A szél többfelé megélénkül, ami alvászavarokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Fejfájást is tapasztalhatnak még azok is, akik nem kifejezetten frontérzékenyek. A szabadban a napsütés dacára is alacsonyan alakul a hő- és komfortérzet, ezért fontos, hogy válasszunk kellően meleg, réteges öltözetet, ha elindulunk valahova.

Ami az autós közlekedést illeti, az erős szél sokfelé csökkentheti a menetstabilitást. Az északi tájakon nedves útszakaszokra, illetve azok nyomán megnövekedő féktávra is fel kell készülni. Főként a nap első felében a napsütés is zavaró lehet, így érdemes bekészíteni egy napszemüveget a kesztyűtartóba.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: