Humánmeteo: fárasztó péntek jön (2020.03.19.)

Hiába nem érkezik fölénk front, a kellemes idő ellenére is sokan tapasztalhatnak majd álmosságot, fáradtságot pénteken.

Pénteken még mindig nem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor tartósan kedvező, pihentető időben lesz része - olvasható a MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzésében. Ha azonban fokozottan érzékenyek vagyunk a tartós melegre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhatunk, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetünket.

humánmeteo, frontmentes nap, álmosító meleg, nyomott hangulat
Hiába lesz frontmentes napunk, mégis fáradtnak érezhetjük magunkat pénteken. Fotó: Getty Images

Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot, koncentrálási zavarokat. Amennyiben mi is ebbe a csoportba tartozunk, ajánlott lefekvés előtt kerülni a megerőltető tevékenységeket és a sportolást, így nyugodtabb lehet az alvás.

A sok napsütés hatására továbbra is jó hangulatban telhet a napunk, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzetünk, bár az erős napsütés vezetés során zavaró lehet. Érdemes körültekintőbben közlekedni, a jó időben egyre többen pattannak biciklire, motorra.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: