Humánmeteo: fájdalmas lehet a hétfő (2021.09.26.)

Hétfőn változékony humánmeteorológiai helyzet várható: gyenge hidegfront jellegű változások zajlanak, legkevésbé a keleti tájakon. A tünetek azonban ott is felléphetnek!

Hétfőn markáns front nem érkezik, de a légköri változások egy hidegfrontot idéznek. A változóan felhős, helyenként csapadékos időben az előző napokhoz képest a hőmérséklet is visszaesik néhány fokot. A panaszok egész nap kitarthatnak. Az esetlegesen jelentkező tünetekről és a kezelési lehetőségekről a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

időjárás, fejfájás
Fájhat a fejünk, és még a hőmérséklet is csökken. Forrás. Getty Images

A felhősebb reggelen többen ébredhetnek gyulladásos ízületi panaszokkal, sajoghatnak a végtagok. Ezen könnyen segíthetünk egy rövid, kímélő tornával, érdemes pár perccel korábban ébrednünk. Emellett főleg keleten jelentkezhetnek alvászavarok , és még a nap első felében is felléphet bágyadtság, tompaság. Délután ott is inkább már a hidegfront jellegű tünetek lesznek túlsúlyban: a fejfájás és a görcsös panaszok is megszaporodhatnak.

A parlagfű is okozhat panaszokat

A változékonyabbra forduló helyzet gyakoribb vérnyomáspanaszokat, vérnyomás-ingadozást is okozhat, illetve többeknél jelentkezhet hangulatingadozás is, ezért lehetőség szerint próbáljuk kerülni a stresszhelyzeteket.

A pollenterhelés területileg igen változékonyan alakul, de a szárazabb vidékeken sem éri el a magas koncentrációt egyetlen növény virágpora sem. A parlagfű okozhatja a legtöbb panaszt.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)