A Mikulás járt ma kórházban

Ma a Mikulás és hűséges kísérője, a Krampusz meglátogatták a beteg gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházban.

Idén októberben ünnepelte 20 éves évfordulóját a Bethesda Gyermekkórház. A jubileumi év alkalmából a XXII. Gyógyszerészek Országos Kongresszusán október 11-14. között Siófokon a gyógyszerész szakma és kongresszus legnagyobb higiéniai kiállítója összefogásban gyűjtött adományt az ország vezető gyermekégés központját támogató Bethesda Kórház Alapítvány számára.

A kongresszus 3 napja alatt, 2000 Ft-onként 504.000 Ft gyűlt össze, melyet MOSZ és az SCA képviselői a Bethesda Gyermekkórházban december 6-án adtak át ünnepélyes keretek közt. Eközben az SCA Kft. munkatársai a kórház sebészeti folyosóját is gyermekbarátabbá tették mesefigurák segítségével. A falakra a legnépszerűbb magyar orvos-rajzfilmfigura, Dr. Bubó és munkatársa, Ursula főnővér kerültek, ahogy különböző betegeket gyógyítanak.

Hamarosan a Mikulás és a krampusz is megérkezett teli puttonnyal, megörvendeztetve kicsiket, nagyokat, bentlakókat és bent dolgozókat.

A Bethesda Kórház Alapítványról:

Az alapítványt (Adószám: 180 425 39-1-42) a Bethesda Gyermekkórház hívta létre 1992-ben az újjászerveződő kórház fejlesztésének segítésre. Az azóta eltelt 20 esztendő során a Bethesda Kórház Alapítványa a gyermekek gyógyulását általánosságban támogató, országos jelentőségű szervezetté vált,, a legtágabb értelemben vett szakmai és közösségi segítségnyújtást képviseli. A Bethesda Kórház Alapítványának tevékenysége így mára az országos gyermek rehabilitációs speciális közösségi és szakmai programoktól az adott társintézmény és helyi gyógyító munka szakmai és tárgyi feltételinek fejlesztéséig tejed. Munkásságában pótolhatatlan jelentőségű az idén szintén 20 esztendős Országos Gyermek Égés Centrum tárgyi, személyi és szakmai feltételeinek támogatása.

"Jutalmam, hogy tehetem." - A Bethesda Kórház Alapítvány jelmondata

Gondolta volna...

-hogy 3 év alatt a Bethesda kórházban annyi géztekercset használunk el, hogy összeillesztve körbeérnék a holdat?

-hogy ha a gyerekek, akik a Bethesda kórházban naponta megfordulnak, egymás vállára állnak, az Eiffel-torony tetejéig érnek?

-hogy a Bethesda kórházban néhány hónap alatt annyi kiflit esznek meg a gyerekek reggelire, hogy az egy egész elefánt súlyát kitenné?

Ebből a néhány példából is kiderül, hogy a kórházban gyógyuló gyermekek ellátásához nem csak az orvosok és nővérek odaadó és lelkiismeretes munkájára van szükség.

Számtalan eszköz, segédanyag, élelmiszer és még sok egyéb dolog is szükséges ahhoz, hogy a gyermekek ne csak egészségesen, hanem mosolygósan lépjenek ki a kórház ajtaján.

Mire fordítják pl. idén az 1% felajánlásokat?

- Országos Égéscentrum folyamatos fejlesztést igényel, hogy már ma is a legkorszerűbb módon gyógyíthassák a gyermekeket.

- Központi sterilizáló blokkot építenek. Így végre nem osztályonként, külön-külön valósul meg az orvosi eszközök, műszerek és ruhaneműk fertőtlenítése, hanem egy helyen. Ez sok idő- és költségmegtakarítást és kisebb környezetterhelést eredményez, mert a jövő gyermekeire is gondolnunk kell.

- A kórház egy-egy részét minden évben felújítják, és persze mindig fejlesztenek is egy picit. Mert a gyógyító munka minőségén túl próbálnak otthonos, barátságos, rendezett és szép környezetet is nyújtani az itt gyógyuló gyermekek és őket kísérő szüleik számára.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Utca emberét kérdeztük, tudja-e mi az anafilaxiás sokk

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +14 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő. Időjárási frontok napközben nem okoznak kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra