Így tagadjon le néhány évet!

Az idő múlását sajnos nem lehet megállítani, így napról napra mindannyian öregebbek leszünk. S bár a biológiai folyamatot megállítani nem lehet, sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszódjanak rajtunk az évek.

Számos olyan rossz szokás van ugyanis, amely jelentősen öregíti a külsőnket. Ezek egy része jól ismert, ilyen például a túlzásba vitt napozás és szoláriumhasználat, a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás. Másokra viszont nem is nagyon figyelünk oda, pedig ha apróságokat megváltoztatunk a napi rutinunkban, akár jó néhány évet is letagadhatunk majd!

Cseréljük le a hajformázónkat!

A fiatalos haj csillogó, puha, rugalmas és dús, azonban a legnépszerűbb hajformázó készülékek, így a hajvasalók, hajszárítók és sütővasak nagyon könnyen tönkretehetik a haj szerkezetét, töredezetté a hajvégeket. Ennek eredménye a fakó és sprőd haj, mely igencsak öregít. Egyrészt, ruházzunk be egy modern, kímélő készülékbe, másrészt próbáljuk meg minél kevesebbet használni ezeket. Hagyjuk a levegőn megszáradni a hajunkat vagy kössük laza kontyba!

Bizonyos módszerekkel éveket fiatalodhat!

Kerüljük az elszíneződést okozó ételeket!

Minél sárgásabb árnyalatú valakinek a foga, annál idősebbnek tűnik az illető, a ragyogó, fehér mosoly azonban a fiatalság és egészség egyik jele. Kerüljük tehát azokat az ételeket, melyek elszíneződést okozhatnak a fogainkon! Ezek közé tartozik a kávé, a vörösbor, a kóla, a szójaszósz, valamint a ragacsos, sötét színű ételek és ízesítők. Szerencsére ezeket elég könnyen le lehet cserélni, a vörösbort például roséra vagy fehérborra , a szójaszószt pedig friss fűszernövényekre.

A méheknél van az örök fiatalság kulcsa?

Óvatosan a sóbevitellel!

A túl sok só vízvisszatartást okozhat a szervezetünkben, mely puffadással jár együtt. Ez különösen az arcunkon lehet látványos – a püffedt szemek, az egészségtelennek tűnő arcszín egyaránt öregítő hatású. A túl sok só ráadásul vérnyomásproblémákat is okozhat, ezért érdemes mérsékelni a fogyasztását. Ne csak a közvetlen sózásra figyeljünk oda, hanem az élelmiszereinkben megbújó sóra is: a készételekben, gabonapelyhekben, szószokban és mártásokban meglepően sok található belőle.

Ne főzzük túl a zöldségeket!

A túlpárolt, túlfőzött, túlságosan puha zöldségekből nemcsak az értékes vitaminokat és ásványi anyagokat főzzük ki, de így a zöldségek elveszítik természetes fogtisztító tulajdonságukat is. A ropogós zöldségek és gyümölcsök segítenek megakadályozni, hogy a plakk megtapadjon a fog felületén. A vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok pedig segítenek megőrizni a bőrünk fiatalosságát, rugalmasságát. A különböző karotinoidok, flavonoidok pedig segítenek az egészségesebb bőrszín elérésében, melytől sokkal vonzóbbak leszünk majd mások szemében.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: