Betiltanák a karácsonyi titkos ajándékozást

A pszichológus szerint a munkatársak mentális egészségét kellene előtérbe helyezni.

A munkahelyi titkos télapós, névhúzós ajándékozásnak az emberek egy része határozottan örül, míg mások a hátuk közepére sem kívánják az egészet - írja az Index.hu egy új kutatásra hivatkozva, ami szerint a fiatalabb, úgynevezett millennial korosztály életében kifejezetten szorongást vált ki ez a szokás. S hogy miért? Leginkább azért, mert félnek, hogy kollégáik fukarnak tartják majd őket.

ajándékozás, stressz, szorongás, karácsony
ajándékozás, stressz, szorongás, karácsony

Mérgesek arra, aki kitalálta

A kutatás szerzője, Dr. Ashley Weinberg szerint a munkahelyeknél érdemes lenne megfontolni az ilyen ajándékozások megszüntetését, vagy szigorúan venni a maximálisan elkölthető keretet, hogy a fiatal kollégák a lenézéstől való félelmük miatt ne verjék magukat számukra anyagi nehézséget okozó plusz költségekbe. Kiderült, a 23-38 éves korosztály negyede kifejezetten mérges arra, aki az ajándékozás ötletével előállt.

A Salford Egyetem munkatársának kutatása arra is rávilágított, sokan érzik úgy, hogy szociális nyomás alatt állnak, s nincs lehetőségük azt választani, hogy nem vesznek részt a közös ajándékozásban. Egyébként - idézi a cikk a tanulmányt - a karácsony mellett a válaszadók a szülinapozást sem szeretik, 35 százalékuk minden ilyen munkahelyi ünneplést betiltana.

Weinberg hangsúlyozta, a munkahelyeknek illene előtérbe helyeznie a kollégák mentális egészségét.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő