Újabb 3 hónapig egyszerűbb a home office

Az új típusú koronavírus jelentette egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében 2021. május 23-áig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Az otthoni munkavégzést érintő átmeneti rendelkezések a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításával összhangban, újabb három hónapon át alkalmazhatók. A kormány a rugalmas szabályokkal is segíti a vállalkozások talpon maradását, valamint védi a koronavírus kártételeitől a magyar gazdaságot és a hazai munkahelyeket - szögezte le Bodó.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Újabb 3 hónapig egyszerűbb a home office itthon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Mindenki érdeke érvényesül

A munkáltatók és a munkavállalók érdekeinek érvényesülését egyszerre szolgálja, hogy a koronavírus-helyzet miatt érvényben lévő veszélyhelyzet időtartama alatt a munka törvénykönyve előírásaitól eltérően is megállapodhatnak a távmunkáról. Ezzel számos könnyítés válik lehetővé, például az, hogy szabadon választható a munkavégzés helye. A távmunka akár részlegesen, a munkanapok egy részében is megvalósulhat. A munkáltató emellett hozzájárulhat a munkavállaló kiadásaihoz is: a költségtérítés legfeljebb a mindenkori minimálbér összegének 10 százaléka, idén tehát havonta 16740 forint lehet.

Ezért jó az otthoni munkavégzés

Orbán: nem az számít, honnan van az oltóanyag - kattintson!

A távmunka tevékenységi körüktől, működési sajátosságaiktól függően illeszthető be az egyes cégek, intézmények mindennapi gyakorlatába. Ha az átállás nem gátolja, hátráltatja a munkavállalókat feladataik teljesítésében, érdemes lehet otthonról dolgozniuk. Ezzel nemcsak a munkahelyen, hanem az oda való eljutás során sem teszik ki magukat az új típusú koronavírussal való megfertőződés kockázatának - mutatott rá az ITM. Az eddigi tapasztalatok szerint egyébként a távmunka sokféle ágazatban és területen bevált. A korábbi 250 ezerhez képest tavaly decemberben már több mint 400 ezren dolgoztak így.

Koronavírus: már 3-féle mutáns jelent meg itthon. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)