Koronavírus: megkönnyítik a vállalkozók helyzetét

A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat - jelentette be Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus vállalkozók, koronavírus adó,
Megkönnyítik a katás vállalkozók helyzetét. Fotó: Getty Images

A tartozásokat sem kell most kifizetni

Koronavírus: a munkahelyek megtartása a cél - részletek itt!

A március előtti katás tartozásokat sem kell egy összegben kifizetni, hanem a veszélyhelyzet lejárta után tíz egyenlő részre osztva, tíz hónap alatt törleszthető majd az adósság. A szóvivő kitért arra is, hogy az adóhatóság oldalán a rendkívüli helyzetre való tekintettel új rovatot indítottak, amely minden fontos információt tartalmaz a veszélyhelyzettel kapcsolatos adóügyi kérdésekről.

A koronavírus-helyzetre való tekintettel idén senkit sem buktatnak meg a szlovák iskolákban - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső