A szélesebb arcú férfiak többet keresnek

Egy tanulmány szerint a széles arcú férfiak 1300 fonttal többet keresnek, mint a keskenyebb arcú társaik. Így az olyan széles arcú emberek, mint a focista Wayne Rooney, nagyobb valószínűséggel kapnak bónuszokat, mint mások.

A Kaliforniai Egyetem Riverside's School of Business Administration kutatóinak tanulmánya szerint a szélesebb arcú férfiak könnyebben tárgyaltak fizetésemelésről, pontosabban "bónuszokról", jutalmakról, mint keskenyebb arcú társaik. A kutatók négyféle kísérleti helyzetben vizsgálták a különböző típusú férfiak üzleti tárgyalásait.
Az elsőben a fizetési tárgyalásokról volt szó, itt már említettük a szélesebb arcúak számára kedvezőbb kimenetelt. Ők összesen 1300 dollárral voltak "jobbak" társaiknál. Egy másik helyzetben drágábban tudtak eladni egy vegyipari gyárat, mint a keskenyebb arcúak. Amikor viszont vevőként léptek fel, akkor sikerült a széles arcúaknak alacsonyabb - tehát számukra kedvezőbb - árat kialkudniuk.

A harmadik kísérletben ugyanakkor alulmaradtak a szélesebb arcberendezésűek: amikor kreatív megoldásra volt szükség egy ingatlanügyletbeli fennakadás áthidalására, akkor kevésbé voltak sikeresek a tárgyalások során.

A szélesebb arcú férfiak sikeresebbek

A szélesebb arcú férfiak sikeresebbek


Végül egy negyedik a helyzetben a kutatók azt mutatták ki, hogy az attraktívabb férfiak sikeresebbek voltak egy ingatlanügyletben. Minderről The Leadership Quarterly című vezetéselméleti szaklapban jelentettek meg tudományos közleményt a kaliforniai kutatók, Michael Haselhuhn professzor irányításával. A brit lap, a brit Daily Mail ehhez még hozzátette: korábbi kutatások szerint az attraktívabb férfiak jobb munkatársak, mint a kevésbé vonzóak.

Korábbi kutatások a szélesebb arcú férfiakhoz negatív tulajdonságokat kapcsoltak. Így ők hajlamosabbak voltak a csalásra egy számítógépes kísérletben. Kanadai pszichológusok 150 férfinak adtak "virtuális dobókockákat". Egy képernyőn kellett "gurítaniuk", és kézzel leírniuk az eredményeket. Azt mondták nekik, annyi lottószelvényt kapnak, ahány pontot gyűjtenek a kockadobással. A kutatók ezután elhagyták a termet, ahol a férfiak ezután a feladatukra koncentrálhattak.

Ám a szoftver titokban regisztrálta a dobókockákon lévő pontokat. Így végül a kutatók összevethették a reális eredményeket és a férfiak által lejegyzett pontszámokat. Csaknem minden ötödik résztvevő csalt, ám ezeknek a csalóknak mindegyike széles arcú volt - idézi a kutatást a Daily Mail.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+8, +13 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt napos időnek örülhetünk, csapadékra nem kell készülni.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag