Ekkora fizetésemelésre számíthatsz idén

Idén a magyarországi cégek csaknem 62 százaléka tervez fizetésemelést, a legtöbben 5-10 százalék közöttit.

Egy év alatt 44-ről közel 62 százalékra ugrott a szokásos, éves béremelést tervező vállalatok aránya. A tavalyi, többségében 10-15 százalékos emelési szándékkal szemben idén tízből négy munkáltató 5-10 százalék közötti emeléssel kalkulál. Magasabb, 15-20 százalékos emelést a vállalatok 5 százaléka tervez, egy éve ezek aránya még 17 százalék volt – közölte felmérésének eredményét a Hays Hungary munkaerő-toborzó iroda.

pénz, fizetés, aprópénz, forint
Többet várnak a munkavállalók, mint amennyit ígérnek a munkáltatók. Fotó: Getty Images

Többre számítunk

A munkavállalók azonban ennél nagyobb várakozásokkal tekintenek az idei év elé. A legtöbben (30 százalék) 5-10 százalék közötti emelésre számítanak, míg 19 százalékuk 10-15 százalékot, 9 százalékuk pedig 15-20 százalékot remél. Hozzátették, hogy a dolgozói elégedettségben a béren kívüli juttatások is lényegesek, amelyek között egy évvel ezelőtt még a cafeteria, idén viszont már a rugalmas munkavégzés vezette a rangsort. 2024-ben is komoly kihívás megtalálni a megfelelő jelölteket a munkaerőpiacon, ugyanis a megkérdezett munkáltatók csaknem fele szerint kevés képzett jelölt közül válogathatnak, ráadásul irreálisak a fizetési igények.

Mindeközben minimálbér tekintetében hátulról dobogósak vagyunk. Erről itt számoltunk be.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +13 °C

Estig általában napos idő várható fátyol-, és gomolyfelhők kíséretében. A legtöbb felhő nyugaton, illetve északon, északkeleten várható, az említett tájakon estig még zápor, zivatar, néhol intenzívebb zivatar várható, majd este lecseng a legtöbb helyen a csapadéktevékenység. Viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra ezúttal nem kell számítanunk, ugyanakkor lesz olyan elem, ami ronthat az érzékenyebbek közérzetén.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra