Tényleg boldogabbá tesz a vásárlás

Mégis működik a vásárlásterápia? Ez a hír bizonyára jeges félelemmel tölti majd el azokat, akiknek minden hónap végén ki kell egyenlíteniük a család hiteleit.

A legújabb kutatás szerint a vásárlásterápia az állításokkal ellentétben egyáltalán nem üres és felszínes, hanem hatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének. Sőt, a kutatók szerint még abban is segíthet, hogy úgy érezzük, nagyobb kontrollt gyakorlunk a környezetünkre.

A Michigani Egyetem szakértői három kísérletet végeztek el annak kiderítésére, hogy a boldogságot okoz, mint azokban, akik csak nézelődnek a boltokban.

Tényleg boldogabbá tesz a vásárlás (Fotó: Europress)

A korábbi kutatások kimutatták, hogy ha a vásárlás hangulatjavítás céljából történik, a vásárlók pozitív érzéseket tapasztalnak akkor, amikor legutóbb vásárolt szerzeményükre gondolnak. Mások arról számoltak be, hogy kisebb valószínűséggel éreznek szomorúságot vásárlás közben, mint közvetlenül az előtt, hogy elindulnak a vásárlókörútra.

A kutatók korábban azt állították, nem egyértelmű, hogy a vásárlás jár-e bármilyen más előnnyel azon kívül, hogy elvonja az emberek figyelmét, vagy múlatja az időt. A michigani szakértők szerint azonban a vásárlásterápia, vagyis a szomorúság által motivált vásárlás, eddig túlságosan negatív megítélés alá esett, pedig valójában hatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)