Tényleg boldogabbá tesz a vásárlás

Mégis működik a vásárlásterápia? Ez a hír bizonyára jeges félelemmel tölti majd el azokat, akiknek minden hónap végén ki kell egyenlíteniük a család hiteleit.

A legújabb kutatás szerint a vásárlásterápia az állításokkal ellentétben egyáltalán nem üres és felszínes, hanem hatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének. Sőt, a kutatók szerint még abban is segíthet, hogy úgy érezzük, nagyobb kontrollt gyakorlunk a környezetünkre.

A Michigani Egyetem szakértői három kísérletet végeztek el annak kiderítésére, hogy a boldogságot okoz, mint azokban, akik csak nézelődnek a boltokban.

Tényleg boldogabbá tesz a vásárlás (Fotó: Europress)

A korábbi kutatások kimutatták, hogy ha a vásárlás hangulatjavítás céljából történik, a vásárlók pozitív érzéseket tapasztalnak akkor, amikor legutóbb vásárolt szerzeményükre gondolnak. Mások arról számoltak be, hogy kisebb valószínűséggel éreznek szomorúságot vásárlás közben, mint közvetlenül az előtt, hogy elindulnak a vásárlókörútra.

A kutatók korábban azt állították, nem egyértelmű, hogy a vásárlás jár-e bármilyen más előnnyel azon kívül, hogy elvonja az emberek figyelmét, vagy múlatja az időt. A michigani szakértők szerint azonban a vásárlásterápia, vagyis a szomorúság által motivált vásárlás, eddig túlságosan negatív megítélés alá esett, pedig valójában hatékony módja lehet a szomorúság enyhítésének.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)